O tarta delicioasa.
Am bagat dovleacul in cuptor pentru 40-50 min, pana se inmoaie.
Am pus intr-un bol faina, un praf de sare si zaharul pudra. Am amestecat, apoi am adaugat laptele, oul, coaja de lamaie si untul rece taiat cubulete si am framntat cu degetele un aluat, apoi l-am bagat 30 de min la frigider.
Aluatul l-am intins intr-o forma de tarta, l-am inteapat cu furculita din loc in loc, apoi l-am mai dat la frigider pana s-a racit dovleacul.
Am bagat tarta in cuptor pentru 30min, apoi m-am apucat de compozitie. Am facut un piure din miezul dovleacului copt, la care am adaugat nucile, scortisoara si zaharul.
Am amestecat bine cu blenderul, pana s-a topit zaharul.
Pentru bezea, am mixat albusurile cu un praf de sare, adaugand cate o lingura de zahar si mixand dupa fiecare, pana s-a topit zaharul. Am scos tarta din cuptor, am adaugat piureul de dovleac, apoi bezeaua si am bagat-o din nou in cuptor pentru 30min, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa, pana s-a rumenit bezeaua.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii