O tarta delicioasa.
Am bagat dovleacul in cuptor pentru 40-50 min, pana se inmoaie.
Am pus intr-un bol faina, un praf de sare si zaharul pudra. Am amestecat, apoi am adaugat laptele, oul, coaja de lamaie si untul rece taiat cubulete si am framntat cu degetele un aluat, apoi l-am bagat 30 de min la frigider.
Aluatul l-am intins intr-o forma de tarta, l-am inteapat cu furculita din loc in loc, apoi l-am mai dat la frigider pana s-a racit dovleacul.
Am bagat tarta in cuptor pentru 30min, apoi m-am apucat de compozitie. Am facut un piure din miezul dovleacului copt, la care am adaugat nucile, scortisoara si zaharul.
Am amestecat bine cu blenderul, pana s-a topit zaharul.
Pentru bezea, am mixat albusurile cu un praf de sare, adaugand cate o lingura de zahar si mixand dupa fiecare, pana s-a topit zaharul. Am scos tarta din cuptor, am adaugat piureul de dovleac, apoi bezeaua si am bagat-o din nou in cuptor pentru 30min, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa, pana s-a rumenit bezeaua.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAnul acesta de Martisor mi-am facut timp sa fac ceva dulce si in ton cu acest anotimp si aceasta sarbatoare de martisor am...
Desert tort de MartisorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii