Tarta cu fructe de padure

• puneti in vasul robotului multifunctional Ankarsrum untul moale, oul, zaharul, sarea si laptele si mixati putin. Folositi bolul de

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tarta cu fructe de padure

Ingrediente

  • Blat:
  • unt - 100 g
  • oua - 1 buc
  • faina - 200 g
  • lapte - 20 ml
  • zahar - 10 g
  • un praf de sare
  • extra: boabe de linte sau orez pentru copt
  • Umplutura:
  • fructe de padure asortate - 800 g
  • oua - 2 buc
  • zahar - 80 g
  • smantana lichida - 100 ml

Mod de preparare

• puneti in vasul robotului multifunctional Ankarsrum untul moale, oul, zaharul, sarea si laptele si mixati putin. Folositi bolul de inox, paleta pentru framantat si montati si paleta pentru curatarea pertilor vasului
• adaugati faina si framantati 5 minute la viteza mica, pana obtineti un aluat nelipicios
• inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 10 minute
• intindeti aluatul pe masa presarata cu faina si trasferati-l intr-o forma de tarta cu diametrul de 24 cm
• taiati marginile in exces si puneti deasupra aluatului o foaie de copt, apoi turnati lintea sau orezul
• coaceti blatul de tarta la 180 de grade aproximativ 15 minute, pana se rumeneste usor pe margini
• scoateti tava din cuptor, indepartati foaia de copt si boabele de linte si intepati aluatul cu o furculita
• pentru tarta puteti folosi fructe de padure congelate sau proaspete
• separati cele doua oua si mixati albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar si galbenusurile cu restul de zahar
• amestecati smantana cu galbenusurile, apoi incorporati albusurile spuma
• puneti fructele de padure peste blat si deasupra amestecul de oua si smantana
• puneti din nou tava in cuptor, la 180 de grade, pentru 30-40 de minute, pana se incheaga compozitia si se rumeneste usor
• scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca, apoi puneti-o la frigider 30 de minute inainte de servire

Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide