Merita incercata
Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia. Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios. Se ţine la rece aproximativ două ore, după care se întinde o foaie nu foarte groasă şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. (Opţional se poate păstra o bucată de aluat pentru a fi întinsă deasupra în fâşii sau decupată, după preferinţe) Peste aceasta se pun fructele , iar deasupra lor se adaugă brânza proaspată amestecată cu oul, iaurtul şi smântăna. Se întind apoi fâşii de aluat, împletite ori suprapuse, ce se ung cu un sirop din apa şi miere de albine. Se da tava la cuptor la 170 de grade pentru 50-60 de minute. După răcire se poate presăra zahăr pudră. Poftă bună!
Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...
GogosiE o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...
Mancarica de legume gratinataUn deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Dulceata de afinePrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelSe spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...
Salata de iarnaO reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosAcestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!
Ardei iuti la otet
Comentarii