Merita incercata
Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia. Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios. Se ţine la rece aproximativ două ore, după care se întinde o foaie nu foarte groasă şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. (Opţional se poate păstra o bucată de aluat pentru a fi întinsă deasupra în fâşii sau decupată, după preferinţe) Peste aceasta se pun fructele , iar deasupra lor se adaugă brânza proaspată amestecată cu oul, iaurtul şi smântăna. Se întind apoi fâşii de aluat, împletite ori suprapuse, ce se ung cu un sirop din apa şi miere de albine. Se da tava la cuptor la 170 de grade pentru 50-60 de minute. După răcire se poate presăra zahăr pudră. Poftă bună!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaReteta de felii de vitel cu ciuperci si cascaval este foarte gustoasa si spornica. Ca si ingrediente principale, avem nevoie...
Reteta de felii de vitel cu ciuperci si cascavalDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii