• macinati biscuitii fin, in tocatorul cu bol al Breville Hand Blender• amestecati-i cu scortisoara si apoi cu untul,
• macinati biscuitii fin, in tocatorul cu bol al Breville Hand Blender
• amestecati-i cu scortisoara si apoi cu untul, pana il incorporati pe tot
• ungeti o tava cu fund detasabil cu putin unt si modelati biscuitii in tava, astfel incat sa-i dispuneti egal pe toata suprafata sa
• umeziti putini mainile cu apa si presati biscuitii pe toata suprafata
• gauriti cu o furculita din loc in loc blatul
• incingeti cuptorul la 180 de grade si introduceti tava de tarta cu blatul de biscuiti inauntru pentru cca 5-10 minute, pana se rumenesc
• scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca
• intre timp pregatiti crema: separati galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile amestecati-le bine cu untul, zaharul si esenta de vanilie intr-o craticioara
• dizolvati linguritele de amidon in sucul de mere, amestecand bine
• puneti craticioara cu galbenusurile pe aragaz, la foc mic, si amestecati usor cu ajutorul unui tel, in timp ce incorporati incet sucul de mere si amidonul
• adaugati coaja de lamaie si amestecati in continuare, de data aceasta la foc mediu
• amestecati usor pe foc pana cand compozitia se va inchega – daca focul este prea puternic, atunci puteti alege ori sa-l micsorati ori sa amestecati intermitent, cand pe foc cand "la rece" (luati cratita de pe foc cand vedeti ca da semne sa se inchege – este preferabil sa faceti acest lucru, pentru ca in momentul in care da semne sa se inchege, datorita caldurii acumulate de craticioara, compozitia continua sa se gateasca – luati toate masurile necesare astfel incat sa evitati sa vi se taie crema)
• turnati peste aluatul din biscuiti si lasati la racit;
• taiati merele felii si stropiti-le cu zeama de lamaie
• asezati-le in tava, peste crema de vanilie
• adaugati pe foc sucul de mere
• cand acesta incepe sa se incinga, adaugati zaharul gelifiant
• odata ce s-a dizolvat zaharul, adaugati si pliculetul de Gellfix
• amestecati bine pentru cca 30-40 sec (evitati sa faceti cocoloase)
• turnati peste mere si introduceti tarta in frigider pentru cca 2 ore.
Savurati cu placere!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii