Tarta cu mere si dovleac copt

O tarta potrivita pentru vremea de afara si care te ademeneste cu mirosul de dovleac copt ....

Portii
16
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tarta cu mere si dovleac copt

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 300 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 2 lg zahar
  • 150 unt rece
  • 1 ou
  • 2-3 lg lapte rece
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pt. umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 4-5 lg zahar (sau dupa gust)
  • 200 g dovleac copt (miezul)
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie/potocala
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt ghimbir pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lg gris
  • 1 ou mic pt uns

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul. Untul se taie cubulete si cu ajutorul degetelor se framanta usor aluatul pana devine nisipos. Se adauga oul batut si se framanta aluatu,l iar daca este nevoie, se completeaza cu lapte rece pentru a obtine un aluat omogen. Se da la rece pentru o jumatate de ora.

Merele se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun la calit impreuna cu zaharul si se lasa sa se inmoaie putin. Se lasa la racit.

Se curata dovleacul copt inainte si se zdrobeste usor cu furculita.

Intr-un bol se pun merele scurse impreuna cu dovleacul. Se adauga zaharul vanilat, ghimbirul si scortisoara. Se omogenizeaza bine.

Se scoate aluatul de la rece. Se intinde in forma rotunda astfel incat sa se imbrace si peretii formei in care se va coace tarta. Se presara risul apoi se toarna umplutura. Se niveleaza. Din restul de aluat se decupeaza cerculete si se asaza deasupra tartei. Se unge aluatul u oul bine batut.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana devine aurie.

Se serveste rece. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri