Delicioasa!
Faina, zaharul, sarea, ouale si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator.
Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura.
Perele se spala, se curata de coaja si seminte si se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-un tuci, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se tin la foc pana cand scade zeama lasata de pere.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se scoate aluatul din congelator si se imparte in doua. Se intinde o parte cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru infainata. Se asaza foaia obtinuta intr-o tava pentru tarte unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga perele si se presara o lingurita de scortisoara peste ele. Se intinde ce-a de-a doua parte de aluat si se taie cu ajutorul unui sucitor pentru taiat aluaturi. Se pune "plasa"obtinuta peste tarta (se trage de ea pentru a o intinde peste tarta), iar pe margine, de jur-imprejurul tartei, se pot pune fasii de aluat impletite in trei. Se pot decupa si frunze din aluatul ramas. Se unge tarta cu un galbenus de ou si se presara o lingura de zahar peste ea. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul tartei este copt.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii