Tarte cu ciocolata, nuca si caramel

Am ales ca o reteta de vacanta sa fie cu nuca...sau mai bine zis o nebunie cu nuca. Aceste tarte sunt foarte bogate proteic, dar si la gust, iar de aspect... ma abtin sa mai zic ceva, aratau asa de bine incat imi era si mila sa musc. Se fac foarte repede si sunt super delicioase. Enjoy!

Portii
6
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Tarte cu ciocolata, nuca si caramel

Ingrediente

  • Tarte:
  • 125 gr. biscuiti simpli
  • sau graham
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 50 gr. zahar tos
  • 85 gr. unt topit
  • Caramel:
  • 20 linguri zahar
  • 500 ml. frisca lichida
  • 50 gr. unt
  • Mai avem nevoie de :
  • 150 gr. ciocolata
  • 250 gr. samburi de nuci

Mod de preparare

*Pregatim tartele asa:

1.Intr-un robot maruntim biscuitii.Adaugam apoi scortisoara, zaharul, untul topit si framantam bine pana ne rezulta un aluat nisipos.

2.Punem cate 2-3 linguri in cate o forma cu fund detasabil (sau inele de inox) si presam foarte bine cu mana, sau cu o lingurita.Le asezam intr-o tava mare si le punem formele la rece pentru 30 de minute.

3.Dupa acest timp le scoatem si le dam la cuptor, la foc iute pentru 10 minute.Dupa ce le scoatem le lasam sa se raceasca si abia apoi le scoatem usor din forma.

*Pregatim si caramelul asa:

1.Punem intr-o cratita zaharul si il caramelizam pana capata o culoare aurie.Cand s-a topit si este fluid il luam de pe foc si adaugam frisca si untul.Omogenizam usor, apoi punem cratita din nou pe foc.Fierbem usor la foc mic pana incepe sa faca bulbuci si pana caramelul capata o consistenta groasa, densa, undeva in jur la 15 minute.

2.Dupa ce s-a ingrosat punem vasul in apa rece, il racim si il punem in blender .Mixam pana devine fin si isi schimba culoarea in una mai deschisa.

3.Lasam sa se tempereze si apoi il amestecam cu samburii de nuca usor prajiti.

4.Punem in fiecare tarta pe fund cate putina ciocolata topita pe baie de abur, apoi o umplem cu nucile amestecate cu caramel.

5.Decoram dupa bunul plac :-)))

Pofta mare tuturor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide