Tortul cu crema de iaurt si jeleu de fructe este un desert foarte delicios care merita incercat chiar daca pare a fi putin mai complicat.
Tortul cu crema de iaurt si jeleu de fructe este un desert foarte delicios care merita incercat chiar daca pare a fi putin mai complicat.
Eu am preparat 2 torturi, unul cu diametru de 28cm cu piscoturi pe margine avand blatul de jos din pandispan simplu si blatul de la mijloc de 21cm din pandispan cu cacao. Al doilea tort este cu diametru de 21cm cu blat din pandispan cu cacao. Pandispanul simplu este cu diametrul de 24cm preparat cu 3 oua, 90g zahar, 90g faina, iar pandispanul cu cacao de 21cm este preparat cu 6 oua, 180g zahar, 120g faina si 60g cacao.Ingredientele de mai sus va sunt suficiente pentru un tort cu diametrul de 24cm.
Preparati blatul preferat si taiati-l in 2 sau 3 felii dupa preferinta sau puteti folosi un blat cumparat.
Pentru prepararea siropului, amestecati apa cu zeama si coaja de la lamaie si portocala si puneti pe foc pana la primul clocot. Lasati compozitia la racit si apoi adaugati mierea si aromatizati cu esenta de vanilie. Atentie mierea incalzita la o temperatura mai mare de 40 grade Celsius isi pierde toate proprietatile
Pentru prepararea jeleului, curatati merele de coaja si seminte, taiati-le in bucati mici, adaugati zahar si zeama de lamaie, puneti pe foc pana se topeste zaharul si apoi pasati cu ajutorul blenderului si adaugati gelatina, hidratata anterior, in compozitia calda.
Pentru crema, omogenizati bine iaurtul cu zaharul, apoi adaugati frisca batuta bine si gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Sa trecem la montatului primului tort cu diametrul de 28cm, asezati inelul pe platou, insiropati piscoturile si asezati-le in picioare, apoi prima felie, insiropata cu siropul preparat anterior urmata de un strat de jeleu si un strat de crema de iaurt.
Continuati la fel cu stratul urmator. Eu pentru a doua felie a tortului am folosit blat din pandispan cu cacao
Pentru cel de al doilea tort, am pus inelul de 21cm pe platou, am imbracat peretii formei cu folie de plastic, apoi prima foaie de pandispan insiropata, urmata de jeleu de mere si crema de iaurt. Apoi a doua foaie insiropata, jeleu si crema de iaurt.
Tortul cu crema de iaurt si jeleu de fructe se orneaza dupa preferinta. Se serveste rece. Pofta buna
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-bebe.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponePentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vaniliePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)O prajitura foarte gustoasa, cu cateva ingrediente.
Prajitura cu piscoturi in blatPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Un dulce delicios si usor de preparat.
Tiramisu reţetă originala, cu frisca Un fel principal sau de ce nu, o cină sățioasă, rapidă, savuroasă și sănătoasă!
Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezestiReteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.
Mancare de stevie
Comentarii