Tortul cu crema de iaurt si jeleu de fructe este un desert foarte delicios care merita incercat chiar daca pare a fi putin mai complicat.
Tortul cu crema de iaurt si jeleu de fructe este un desert foarte delicios care merita incercat chiar daca pare a fi putin mai complicat.
Eu am preparat 2 torturi, unul cu diametru de 28cm cu piscoturi pe margine avand blatul de jos din pandispan simplu si blatul de la mijloc de 21cm din pandispan cu cacao. Al doilea tort este cu diametru de 21cm cu blat din pandispan cu cacao. Pandispanul simplu este cu diametrul de 24cm preparat cu 3 oua, 90g zahar, 90g faina, iar pandispanul cu cacao de 21cm este preparat cu 6 oua, 180g zahar, 120g faina si 60g cacao.Ingredientele de mai sus va sunt suficiente pentru un tort cu diametrul de 24cm.
Preparati blatul preferat si taiati-l in 2 sau 3 felii dupa preferinta sau puteti folosi un blat cumparat.
Pentru prepararea siropului, amestecati apa cu zeama si coaja de la lamaie si portocala si puneti pe foc pana la primul clocot. Lasati compozitia la racit si apoi adaugati mierea si aromatizati cu esenta de vanilie. Atentie mierea incalzita la o temperatura mai mare de 40 grade Celsius isi pierde toate proprietatile
Pentru prepararea jeleului, curatati merele de coaja si seminte, taiati-le in bucati mici, adaugati zahar si zeama de lamaie, puneti pe foc pana se topeste zaharul si apoi pasati cu ajutorul blenderului si adaugati gelatina, hidratata anterior, in compozitia calda.
Pentru crema, omogenizati bine iaurtul cu zaharul, apoi adaugati frisca batuta bine si gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Sa trecem la montatului primului tort cu diametrul de 28cm, asezati inelul pe platou, insiropati piscoturile si asezati-le in picioare, apoi prima felie, insiropata cu siropul preparat anterior urmata de un strat de jeleu si un strat de crema de iaurt.
Continuati la fel cu stratul urmator. Eu pentru a doua felie a tortului am folosit blat din pandispan cu cacao
Pentru cel de al doilea tort, am pus inelul de 21cm pe platou, am imbracat peretii formei cu folie de plastic, apoi prima foaie de pandispan insiropata, urmata de jeleu de mere si crema de iaurt. Apoi a doua foaie insiropata, jeleu si crema de iaurt.
Tortul cu crema de iaurt si jeleu de fructe se orneaza dupa preferinta. Se serveste rece. Pofta buna
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-bebe.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii