Tortulet broasca testoasa

Tortulet broasca testoasa este un desert deosebit pentru copii. Pentru a face aceasta reteta de tort mai intai trebuie sa faceti cateva rulade cu gem de capsuni.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tortulet broasca testoasa

Ingrediente

  • Pentru rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • gem de fructe rosii ( capsuni
  • cirese
  • visine)
  • Pentru crema:
  • 400 g smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri zahar farin
  • 2 linguri gem de capsuni
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita gelatina.

Mod de preparare

Tortulet broasca testoasa este un desert deosebit pentru copii. Mai intai se face rulada. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul impreuna. Dupa ce s-a inchegat cat de cat se pun si galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata se pune in tava in care ati pus hartie de cerata si se da la cuptor. Blatul se lasa in cuptor cam un sfert de ora.

Cand s-a copt, rasturnati blatul pe un prosop umed si taiati-l in doua. Cele doua bucati se ung uniform cu gem si se ruleaza. Dupa ce s-a racit se taie ruladele felii, groase de aproximativ 1 centimetru.


Crema:

Se bate smantana cu zaharul pana se obtine frisca, se adauga apoi si celelalte ingrediente mentionate mai sus.

Asamblarea:

Puneti folie intr-un bol rotund si tapetai apoi cu feliile de rulada. Turnati apoi frisca si acoperiti cu inca un rand de de rulada. Se da vasul la rece pentru 2-3 ore, apoi se rastoarna pe platou. Capul si picioarele broscutei se pot face din pasta de zahar, caramele gumate, bucati de rahat sau jeleuri.


Tortulet broasca testoasa se tine la rece si apoi se serveste alaturi de o bautura racoritoare.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolata
Bucataras.RO

Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolata

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor...

Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolata
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola