Cheesecake fără coacere cu zmeura

Este o rețetă fără coacere, dar care trebuie să stea câteva ore la frigider. De aceea este recomandat să se pregătească înainte cu o zi de servire pentru a avea timp să stea peste noapte la frigider. La această rețetă nu avem nevoie de multe ingrediente și este foarte ușor de făcut chiar și pentru cei care nu au multă experiență în bucătărie. Se pot folosi orice fructe dorim, însă cel mai gustos, după părerea mea și a celor pentru care am făcut acest tort este cel cu zmeură sau căpșuni. Pentru această rețetă eu am folosit zmeura.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
720 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake fără coacere cu zmeura

Ingrediente

  • 500 gr. biscuiți( simpli
  • digestivi
  • cu cacao -după preferință)
  • 200 gr. unt
  • 600 gr. cremă de brânză
  • 500 gr. smântână pentru frișcă
  • 20 gr. gelatină
  • 100 ml. apă
  • 500 gr. zmeură proaspătă sau congelată

Mod de preparare

Se pune untul la topit și apoi se lasă să se răcească bine.

   

Biscuiții se mărunțesc și se amestecă împreună cu untul. Se va obține un amestec sfărâmicios pe care trebuie să îl punem într-o tava ai cărei pereți au fost îmbrăcați cu folie alimentară. Se presează foarte bine biscuiții atăt pe fundul tăvii cât și pe pereți. Se lasă tava la frigider până ne ocupăm de cremă și jeleu.

Pentru jeleu se pun pe foc 3/4 gr. zmeură din cele 500 gr. cu puțin zahăr. Se lasă la fiert pănă scade puțin. Gelatina se pune la hidratat în cei 100 ml apă. După ce a fiert zmeura, se dă prin sită pentru a se alege semințele. 

   

Se adaugă gelatina și se mai lasă puțin pe foc, însă fără a mai fierbe.

   Se împarte compoziția în două părți egale. O parte se va folosi în crema de brănză, o parte la jeleul care este pus deasupra.

   

Smântâna se bate până se obține o frișcă tare, apoi se amestecă cu crema de brânză și o parte din zmeura fiartă. Se obține o cremă consistentă pe care o lăsăm puțin la frigider.

După ce a stat la frigider se umple forma de biscuiți cu această cremă, se pune și jeleul deasupra și se ornează cu restul de zmeură proaspătă păstrată. 

   

Se lasă la frigider peste noapte.

În ziua servirii se scoate tortul din tavă și se îndepărtează folia alimentară. După preferință se mai poate orna și cu alte fructe sau se mai pun doar câteva frunzulițe de mentă proaspătă.

Tava pe care am folosit-o eu are 28 cm diametru.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de burta de vita
3
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Foi napolitana cu blat de nuga
4
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Zarzarasi cu miere
5
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!