Cand pregatim cheesecake mai intai facem blatul: topim untul impreuna cu ciocolata si turnam fierbinte peste biscuitii zdrobiti, punem si ceva
Cand pregatim cheesecake mai intai facem blatul: topim untul impreuna cu ciocolata si turnam fierbinte peste biscuitii zdrobiti, punem si ceva arome ( rom, vanilie) dupa preferinte. Daca nu se leaga compozitia punem o lingura, doua de apa pana se omogenizeaza. Cu lingura punem in forma detasabila, tasand si apasand pentru a forma blatul. Il lasam deoparte pana preparam crema.
Intr-un castron incapator punem crema de branza, smantana, zaharul, vanilia ( eu am pus baton de vanilie, se vad picatelele negre si aromate in crema ) , grisul sau faina, amestecam bine pana se omogenizeaza, adaugam si cele trei oua si le incorporam in crema de branza. Rezulta o crema moale. Turnam trei sferturi din crema peste blatul de biscuiti si peste sfertul ramas in castron punem quarkul cu capsuni si lingura de gem de afine. Punem in forma dupa fantezie, amestecam cu o scobitoare cele doua creme, pt a obtine un look marmorat. Il bagam in cuptorul incins, la temperatura medie (160-180 grade) timp de 45 de minute, maxim o ora, chiar daca marginile sunt coapte si interiorul tremura usor daca miscam forma. stingem focul si il lasam in cuptor pana la racire, dupa care il lasam la frigider pana a doua zi. Jeleul: daca folositi zmeura fierbeti-o 5 minute cu zaharul, treceti-o prin sita pentru a inlatura samburii si obtineti un piure fin pe care il amestecati cu cateva linguri de apa si cu gelatina, dati un clocot si turnati repede fierbinte, inclinand usor dar fara a mai atinge cu lingura deoarece se intareste rapid, prajitura fiind rece.
Se serveste rece, cu sos de fructe sau la cafea. Reteta propusa de Anomiss pe forumul culinar.ro.
Alte retete recomandate:
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataTarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...
Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si friscaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii