Cheesecake rece

• rupeti biscuitii si macinati-i in blenderul Oster Classic Chrome impreuna cu scortisoara • scoateti untul din frigider

Portii
8
Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake rece

Ingrediente

  • crema de branza calitativa - 500 g
  • gelatina - 3 pliculete
  • intaritor de frisca - 1 pliculet
  • lapte - 150 ml pentru compozitie + 300 ml in care hidratati gelatina
  • creme patisserie - 450 ml
  • unt calitativ - 200 g
  • biscuiti digestivi - 400 g
  • scortisoara macinata - 2 lingurite
  • zahar bourbon - 3 pliculete
  • esenta de cafea - 2 lingurite
  • zahar tos - 130 g - 150 g

Mod de preparare


• rupeti biscuitii si macinati-i in blenderul Oster Classic Chrome impreuna cu scortisoara
• scoateti untul din frigider si dati-l pe razatoare astfel incat sa-l imprastiati pe toata suprafata biscuitilor
• tapetati cu unt si zahar pudra o forma de tarta cu partea de jos detasabila
• incorporati in totalitate biscuitii cu untul, astfel incat sa obtineti un aluat umed si usor de modelat
• presati in toate colturile formei de tarta si intindeti stratul de biscuiti egal si nivelati-l bine
• umeziti-va mainile si apasati usor pe biscuiti pentru a crea un strat unificat
• lasati la frigider pentru cca. 15 minute pentru a se intari
• hidratati gelatina in 300 ml lapte rece
• amestecati in blenderul Oster Classic Chrome, pe viteza mica, crema de branza, 150 ml lapte rece, intaritorul de frisca, esenta de cafea si Creme Patisserie
• adaugati ambele tipuri de zahar si mixati pe ultima treapta de viteza
• la foc mic, intr-un ibric, fara a ajunge la fierbere, amestecati laptele cu gelatina pana ce devine usor caldut, iar granulele de gelatina sunt complet dizolvate
• adaugati laptele cu gelatina in blenderul Oster Classic Chrome peste cealalta compozitie si amestecati pana se distribuie uniform
• scoateti forma de tarta din frigider si adaugati crema in ea
• miscati forma de tarta stanga-dreapta pana se niveleaza si lasati-o la frigider pentru cca. 2 ore

Pofta buna! 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Prajitura "MIO DELICIA"
Bucataras.RO

Prajitura "MIO DELICIA"

O prajitura tare bune , care se face repede :)

Prajitura "MIO DELICIA"
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!