Cheesecake rece - de post

• lasati tofu la desarat peste noapte, in apa calduta• schimbati de 2-3 ori apa daca este nevoie, iar

Portii
8
Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake rece - de post

Ingrediente

  • biscuiti de post - 320 g
  • scortisoara - 1 lingurita
  • cardamon - 1/2 lingurita
  • margarina la temperatura camerei - 125 g
  • tofu simplu - 2 buc
  • crema de soia - 400 ml
  • lapte de soia cu vanilie - 200 ml
  • gelatina - 2 pliculete
  • intaritor de frisca - 2 pliculete
  • extract de vanilie - 1 lingurita
  • zahar - 150 g
  • capsuni proaspete - 250 g

Mod de preparare

• lasati tofu la desarat peste noapte, in apa calduta
• schimbati de 2-3 ori apa daca este nevoie, iar apoi lasati-l la scurs pentru cateva ore
• lasati laptele de soia la hidratat in gelatina, pentru 10 min
• zdrobiti biscuitii si adaugati-i in blenderul Oster Classic Chrome – macinati-i pana se fac praf si adaugati scortisoara si cardamonul
• tapetati cu margarina si praf de biscuiti o forma de tort cu blat detasabil
• amestecati margarina cu biscuitii si intindeti compozitia in tava
• umeziti-va mainile si neteziti bine pana obtineti un blat dens, uniform
• incalziti cuptorul la 190 de grade si introduceti forma de tort inauntru pentru 5 minute
• scoateti si lasati la racit
• spalati blenderul Oster Classic Chrome si introduceti tofu in acesta, peste care adaugati crema de soia, intaritorul de frisca, esenta de vanilie si zaharul
• incalziti gelatina la bain marie pentru cateva minute, pentru a dizolva granulele
• adaugati apoi gelatina cu laptele de soia in blenderul Oster Classic Chrome
• mixati pana obtineti o compozitie omogena
• taiati capsunile pe jumatate
• adaugati-le una langa alta vertical, sprijinite de peretii interiori ai formei de tort
• turnati compozitia din blender in forma de tort si lasati-o la frigider pentru 3 ore
• serviti cu topping de fructe.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide