Cheesecake rece - de post

• lasati tofu la desarat peste noapte, in apa calduta• schimbati de 2-3 ori apa daca este nevoie, iar

Portii
8
Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake rece - de post

Ingrediente

  • biscuiti de post - 320 g
  • scortisoara - 1 lingurita
  • cardamon - 1/2 lingurita
  • margarina la temperatura camerei - 125 g
  • tofu simplu - 2 buc
  • crema de soia - 400 ml
  • lapte de soia cu vanilie - 200 ml
  • gelatina - 2 pliculete
  • intaritor de frisca - 2 pliculete
  • extract de vanilie - 1 lingurita
  • zahar - 150 g
  • capsuni proaspete - 250 g

Mod de preparare

• lasati tofu la desarat peste noapte, in apa calduta
• schimbati de 2-3 ori apa daca este nevoie, iar apoi lasati-l la scurs pentru cateva ore
• lasati laptele de soia la hidratat in gelatina, pentru 10 min
• zdrobiti biscuitii si adaugati-i in blenderul Oster Classic Chrome – macinati-i pana se fac praf si adaugati scortisoara si cardamonul
• tapetati cu margarina si praf de biscuiti o forma de tort cu blat detasabil
• amestecati margarina cu biscuitii si intindeti compozitia in tava
• umeziti-va mainile si neteziti bine pana obtineti un blat dens, uniform
• incalziti cuptorul la 190 de grade si introduceti forma de tort inauntru pentru 5 minute
• scoateti si lasati la racit
• spalati blenderul Oster Classic Chrome si introduceti tofu in acesta, peste care adaugati crema de soia, intaritorul de frisca, esenta de vanilie si zaharul
• incalziti gelatina la bain marie pentru cateva minute, pentru a dizolva granulele
• adaugati apoi gelatina cu laptele de soia in blenderul Oster Classic Chrome
• mixati pana obtineti o compozitie omogena
• taiati capsunile pe jumatate
• adaugati-le una langa alta vertical, sprijinite de peretii interiori ai formei de tort
• turnati compozitia din blender in forma de tort si lasati-o la frigider pentru 3 ore
• serviti cu topping de fructe.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Vinete cu usturoi
1
Conserve in otet

Vinete cu usturoi

Vinete cu usturoi este un mode deosebit de a pune vinetele pentru iarna. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 5-6...

Vinete cu usturoi
Supa de pere
2
Supe de legume

Supa de pere

Supade pere este usoara si foarte gustoasa. Se prepara din pere, cuisoare, apa, smantana, unt si zahar sau sare.

Supa de pere
Sos de tarhon cu smantana
3
Sosuri condimentate

Sos de tarhon cu smantana

Sosul de tarhon cu smantana: o combinație delicioasă între tarhon proaspăt și smantana cremoasă, perfectă pentru a...

Sos de tarhon cu smantana
Parteneri
Ciocolata raw
Bucataras.RO

Ciocolata raw

Curioasa din fire am vrut de ceva vreme sa incerc acest tip de ciocolata. Am gasit unt de cacao bio asa ca m-am pus pe...

Ciocolata raw
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni