Blatul: se pun intr-o cratita cantitatile indicate de nuci, zahar si apa si se amesteca toate pe foc pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca,
Blatul: se pun intr-o cratita cantitatile indicate de nuci, zahar si apa si se amesteca toate pe foc pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga 7 galbenusuri si 3 linguri cacao, plus arome. Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus. Se toarna compozitia de blat intr-o forma rotunda tapetata cu hartie pentru copt si se baga la cuptor, la foc mic, pentru o ora.
Crema: se amesteca pe foc pana se ingroasa ouale(albus si galbenus), laptele si cacaoa, dupa care se adauga untul taiat cubulete si se lasa sa se topeasca (focul stins) si sa se raceasca. Tabletele de ciocolata menaj se razuieste pe razatoarea cu o lama sau cu un cutit. Aceasta si ciocolata preferata se pun in doua castronase. Cind crema s-a racit, se freaca bine (sau la robot), apoi se aduga ciocolata menaj.
Montarea tortului: se taie blatul in doua si se pune un strat generos de crema si ciocolata menaj. Se poate orna tortul imbracat doar in crema peste care se presara ciocolata rasa preferata (si nuci caramelizare si alune, dupa imaginatie)
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puia) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAm salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...
Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii