Foi crocante pentru tort

Se amesteca faina cu zaharul pudra, galbenusurile, smantana, sarea, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul si untul moale. Se framanta bine totul, apoi s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 2-3 galbenusuri
  • 2-3 linguri de smantana
  • sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 varf cutit de bicarbonat

Mod de preparare

Se amesteca faina cu zaharul pudra, galbenusurile, smantana, sarea, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul si untul moale. Se framanta bine totul, apoi se intind din aluat foi subtiri de marimea fundului formei si se coc pe rand, separat, in cuptorul incins, la foc potrivit.


Sunt mai crocante daca se folosesc dupa 2-3 zile.

Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat Tiramisu Prajitura snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori