Inimioare din blat de pandispan cu nuca

Inimioarele cu blat din pandispan cu nuca este o reteta de prajitura perfecta pentru Valentine's sau Dragobete, simplu de preparat si delicioasa!

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Inimioare din blat de pandispan cu nuca

Ingrediente

  • blat:
  • 9 oua
  • 9 linguri faina
  • 4 linguri nuca tocata
  • 6 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • o lingurita de praf de copt
  • vanilie.
  • Sos de caramel:
  • 200 g caramele de lapte
  • o lingura de unt
  • 3 linguri de lapte.
  • Crema alba:
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de budinca de vanilie
  • 60 ml lapte
  • 100 g unt
  • esenta de rom.
  • Ganache de ciocolata:
  • 50 ml smantana dulce fierbinte
  • 50 gr ciocolata dulce-amaruie.
  • Glazura de zahar pudra:
  • 350 gr zahar pudra
  • o lingura de zeama de lamaie
  • coloranti roz si rosu.

Mod de preparare

BLATUL:

Am frecat galbenusurile cu uleiul, zaharul, vanilia, apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am batut albusurile, le-am amestecat cu nuca si le-am incorporat incet in compozitia cu faina. Am turnat aluatul intr-o tava rotunda si l-am copt cca 30 min la 170C (350 F). L-am scos din forma, l-am lasat sa se raceasca, l-am taiat in doua (din pacate inegal, dupa cum se poate vedea) si cu o forma de prajiturele am taiat inimioare din ambele felii de blat.

SOSUL DE CARAMEL:

Am topit pe aburi (nu am microunde, ar fi fost mult mai usor) 200 g caramele de lapte, cu o lingura de unt si vreo 3 linguri de lapte, pana s-a facut un sos.

CREMA ALBA:

Am frecat 3 galbenusuri cu 5 linguri de zahar, 2 linguri de budinca de vanilie, 60 ml lapte si le-am pus pe aburi pana s-a ingrosat crema. Am frecat 100 g unt cu mixerul pana s-a facut cremos, apoi am adaugat budinca racita si le-am mai frecat un minut pana s-a omogenizat crema. Am insiropat inimioarele cu putin sirop aromat cu esenta de rom, le-am uns pe toate intai cu sosul de caramel, apoi am pus crema alba si am facut tortulete cu cate trei inimioare.

GANACHE DE CIOCOLATA:

se toarna 50 ml smantana dulce fierbinte peste 150 gr ciocolata dulce-amaruie si se amesteca cu doua linguri de unt intr-un castron NU PE FOC. Daca e prea lichid sosul, se mai adauga ciocolata, daca e prea solid, se adauga smantana. Se toarna peste inimioare si se niveleaza, apoi se pun la frigider o ora sa se intareasca ciocolata.

GLAZURA DE ZAHAR PUDRA:

Am frecat cca 350 gr zahar pudra (cumparat, ca are amidon in el) cu o lingura de zeama de lamaie. Am impartit glazura in trei si am colorat o parte roz, una rosie si restul a ramas alb. Am pus intr-un con de decorat si am mazgalit ceva pe deasupra.


Pofta buna! Reteta Inimioare din blat de pandispan cu nuca a fost propusa de roxanav pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa