Inimioarele cu blat din pandispan cu nuca este o reteta de prajitura perfecta pentru Valentine's sau Dragobete, simplu de preparat si delicioasa!
BLATUL:
Am frecat galbenusurile cu uleiul, zaharul, vanilia, apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am batut albusurile, le-am amestecat cu nuca si le-am incorporat incet in compozitia cu faina. Am turnat aluatul intr-o tava rotunda si l-am copt cca 30 min la 170C (350 F). L-am scos din forma, l-am lasat sa se raceasca, l-am taiat in doua (din pacate inegal, dupa cum se poate vedea) si cu o forma de prajiturele am taiat inimioare din ambele felii de blat.
SOSUL DE CARAMEL:
Am topit pe aburi (nu am microunde, ar fi fost mult mai usor) 200 g caramele de lapte, cu o lingura de unt si vreo 3 linguri de lapte, pana s-a facut un sos.
CREMA ALBA:
Am frecat 3 galbenusuri cu 5 linguri de zahar, 2 linguri de budinca de vanilie, 60 ml lapte si le-am pus pe aburi pana s-a ingrosat crema. Am frecat 100 g unt cu mixerul pana s-a facut cremos, apoi am adaugat budinca racita si le-am mai frecat un minut pana s-a omogenizat crema. Am insiropat inimioarele cu putin sirop aromat cu esenta de rom, le-am uns pe toate intai cu sosul de caramel, apoi am pus crema alba si am facut tortulete cu cate trei inimioare.
GANACHE DE CIOCOLATA:
se toarna 50 ml smantana dulce fierbinte peste 150 gr ciocolata dulce-amaruie si se amesteca cu doua linguri de unt intr-un castron NU PE FOC. Daca e prea lichid sosul, se mai adauga ciocolata, daca e prea solid, se adauga smantana. Se toarna peste inimioare si se niveleaza, apoi se pun la frigider o ora sa se intareasca ciocolata.
GLAZURA DE ZAHAR PUDRA:
Am frecat cca 350 gr zahar pudra (cumparat, ca are amidon in el) cu o lingura de zeama de lamaie. Am impartit glazura in trei si am colorat o parte roz, una rosie si restul a ramas alb. Am pus intr-un con de decorat si am mazgalit ceva pe deasupra.
Pofta buna! Reteta Inimioare din blat de pandispan cu nuca a fost propusa de roxanav pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii