Mini-torturile cu ciocolata sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii aromei intense de ciocolata. Prepararea torturilor in forme individuale, le fac mult mai usor de realizat si de manevrat atunci cand se taie blatul de exemplu.
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina, dupa care se lasa la crescut. In 100 ml lapte se amesteca zaharul, vanilia si se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile, drojdia crescuta si laptele caldut. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin ulei, framantand mereu, pana cand aluatul se dospeste si se desprinde de pe maini. Se framanta circa o ora. Se pune vasul, acoperit cu un servet, intr-un loc calduros si se lasa la crescut. Aluatul se portioneaza in bucati de circa 100 gr, se modeleaza sub forma unor mingiute si se lasa 15 minute la crescut, in forme individuale de tort (rotunde), unse cu ulei. Se introduc apoi in cuptor pentru 20 de minute. Se scot apoi, se racesc si se taie in trei.
Pentru crema se pune la topit ciocolata cu 50 ml lapte, 50 gr zahar si 50 gr unt. Dupa ce se raceste, se adauga romul. Restul de unt se bate spuma si se toarna ciocolata, amestecand omogen compozitia. Se umplu apoi feliile de blat cu crema.
Tortul se sefveste ornat cu frisca cu ciocolata sau cu glazura de ciocolata.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii