Mini-torturile cu ciocolata sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii aromei intense de ciocolata. Prepararea torturilor in forme individuale, le fac mult mai usor de realizat si de manevrat atunci cand se taie blatul de exemplu.
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina, dupa care se lasa la crescut. In 100 ml lapte se amesteca zaharul, vanilia si se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile, drojdia crescuta si laptele caldut. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin ulei, framantand mereu, pana cand aluatul se dospeste si se desprinde de pe maini. Se framanta circa o ora. Se pune vasul, acoperit cu un servet, intr-un loc calduros si se lasa la crescut. Aluatul se portioneaza in bucati de circa 100 gr, se modeleaza sub forma unor mingiute si se lasa 15 minute la crescut, in forme individuale de tort (rotunde), unse cu ulei. Se introduc apoi in cuptor pentru 20 de minute. Se scot apoi, se racesc si se taie in trei.
Pentru crema se pune la topit ciocolata cu 50 ml lapte, 50 gr zahar si 50 gr unt. Dupa ce se raceste, se adauga romul. Restul de unt se bate spuma si se toarna ciocolata, amestecand omogen compozitia. Se umplu apoi feliile de blat cu crema.
Tortul se sefveste ornat cu frisca cu ciocolata sau cu glazura de ciocolata.
Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniDovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...
Tocana de legume cu dovleceiPrima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...
Prajitura cu visineUn ghiveci din legume si orez foarte delicios
Ghiveci din legume si orezO prajitura perfecta si racoritoare pentru zilele calduroase de vara! O compozitie de branza lejera cu stratul de cirese...
Cheescake copt cu cirese
Comentarii
Adaugă comentariu