Mini-torturile cu ciocolata sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii aromei intense de ciocolata. Prepararea torturilor in forme individuale, le fac mult mai usor de realizat si de manevrat atunci cand se taie blatul de exemplu.
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina, dupa care se lasa la crescut. In 100 ml lapte se amesteca zaharul, vanilia si se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile, drojdia crescuta si laptele caldut. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin ulei, framantand mereu, pana cand aluatul se dospeste si se desprinde de pe maini. Se framanta circa o ora. Se pune vasul, acoperit cu un servet, intr-un loc calduros si se lasa la crescut. Aluatul se portioneaza in bucati de circa 100 gr, se modeleaza sub forma unor mingiute si se lasa 15 minute la crescut, in forme individuale de tort (rotunde), unse cu ulei. Se introduc apoi in cuptor pentru 20 de minute. Se scot apoi, se racesc si se taie in trei.
Pentru crema se pune la topit ciocolata cu 50 ml lapte, 50 gr zahar si 50 gr unt. Dupa ce se raceste, se adauga romul. Restul de unt se bate spuma si se toarna ciocolata, amestecand omogen compozitia. Se umplu apoi feliile de blat cu crema.
Tortul se sefveste ornat cu frisca cu ciocolata sau cu glazura de ciocolata.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)E vara, e cald, mie una nu-mi place sa "fac foc" in bucatarie, asa ca aleg retete simple care se fac repede. Partea buna e ca...
Spaghete cu sos de rosii si busuiocIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii