Mini-torturile cu ciocolata sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii aromei intense de ciocolata. Prepararea torturilor in forme individuale, le fac mult mai usor de realizat si de manevrat atunci cand se taie blatul de exemplu.
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina, dupa care se lasa la crescut. In 100 ml lapte se amesteca zaharul, vanilia si se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile, drojdia crescuta si laptele caldut. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin ulei, framantand mereu, pana cand aluatul se dospeste si se desprinde de pe maini. Se framanta circa o ora. Se pune vasul, acoperit cu un servet, intr-un loc calduros si se lasa la crescut. Aluatul se portioneaza in bucati de circa 100 gr, se modeleaza sub forma unor mingiute si se lasa 15 minute la crescut, in forme individuale de tort (rotunde), unse cu ulei. Se introduc apoi in cuptor pentru 20 de minute. Se scot apoi, se racesc si se taie in trei.
Pentru crema se pune la topit ciocolata cu 50 ml lapte, 50 gr zahar si 50 gr unt. Dupa ce se raceste, se adauga romul. Restul de unt se bate spuma si se toarna ciocolata, amestecand omogen compozitia. Se umplu apoi feliile de blat cu crema.
Tortul se sefveste ornat cu frisca cu ciocolata sau cu glazura de ciocolata.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii