Aspectuos, delicios, mini tortul de zahar ars este reteta perfecta pentru orice ocazie festiva. Se prepara foarte usor, si iti va aduce laude cu siguranta.
Intr-un vas topim 50 g zahar impreuna cu doua linguri de apa, pana obtinem caramelul. Punem cate una sau doua lingurite de caramel in fiecare forma si il lasam sa se intareasca. Laptele il amestecam cu 50g zahar si il punem la fiert. Dupa ce da in clocot, oprim focul si il lasam sa se raceasca. Batem bine ouale intregi cu o furculita apoi adaugam esenta si coaja de lamaie. Acest amestec il vom pune, putin cate putin, in laptele caldut amestecand continuu. Cu ajutorul unui polonic umplem miniformele cu compozitia rezultata, apoi le asezam intr-o tava mai mare. Turnam apa fierbinte pana la jumatatea tavii si dam la cuptor pentru 30-35 minute. Le lasam sa se raceasca foarte bine apoi le pastram la frigider pana in momentul servirii.
Pentru un aspect mai spectaculos rasturnam mini tortul de zahar ars pe farfurie si il decoram cu frisca si zahar ars.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAcești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii