Orlov

Blatul Se bat 8 oua cu 8 linguri de zahar cca 15-20 min, apoi se adauga faina si cacao amestecandu-se incet cu o lingura de lemn pentru a nu se las

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 50gr. faina
  • 50gr. cacao (pt blat)
  • 3 pachete de unt
  • 300gr. zahar
  • 500 ml lapte
  • 4-5 linguri faina
  • 150gr. nuca pisata
  • cca 200gr. visine din visinata curatate de samburi
  • vanilie (pt crema)
  • 15 linguri de zahar
  • 300gr. nuca(crantz)

Mod de preparare

Blatul

Se bat 8 oua cu 8 linguri de zahar cca 15-20 min, apoi se adauga faina si cacao amestecandu-se incet cu o lingura de lemn pentru a nu se lasa amestecul. Se pune la copt in cea mai mare tava a cuptorului, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Este gata cand marginile blatului incep sa se desprinda de tava.

Crema

Se face o ciulama din 500 ml lapte si 4-5 linguri de faina si se lasa la rece. Untul se freaca spuma cu zaharul, apoi se adauga treptat ciulamaua racita, 150 gr nuca pisata si 3 prafuri de vanilie.

Pentru insiroparea blatului se face un ibric de cafea slaba care se lasa la rece.

Pentru crantz se ard 15 linguri de zahar in care se adauga 300 gr. nuci si se amesteca pana cand nucile se imbraca in zaharul ars. Se rastoarna pe un blat de lemn foarte bine udat, iar dupa ce s-a racit se sfarama cu sucitorul sau cu robotul.

Blatul racit se taie in 4 fasii lungi, se scoate cu grija fiecare fasie (este f fragil), se pune un strat de crema (1.5cm), peste crema se pun visinile curatate, pe toata fasia, apoi aceasta se ruleaza cu grija si se pune pe mijlocul unui platou foarte mare. Se continua cu celelalte fasii care se vor adauga pe rand imprejurul primei. La final pe platou trebuie sa fie o rulada mare si se va insiropa cu ceaiul de cafea racit. Se va turna circular cu grija, doar pe blat. Se va adauga restul de crema de jur imprejurul tortului si se va presara crantzul de zahar ars.


Se serveste a doua zi taindu-se ca orice tort obisnuit, iar blatul si crema vor arata pozitionate pe vertical.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa