Tort regina fructelor

Aceasta reteta de tort cu fructe este delicioasa. Se prepara din faina, unt, mere, zahar, nuci, alune, stafide, caise, smochine, oua, gem de caise si nuca de cocos.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 250 gr faina
  • 200 gr unt
  • 3 linguri apa minerala
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr mere
  • 250 gr zahar
  • 250 gr nuca
  • 50 gr stafide
  • 50 gr alune de padure
  • 50 gr caise confiate
  • 50 gr smochine
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri nuca de cocos
  • 1 praf de copt
  • Pentru decor:
  • gem de caise
  • fructe de sezon
  • 1 plic gelatina rosie
  • 400 gr frisca

Mod de preparare

Tortul regina fructelor este savuros si plin de fructe. Iata cum se prepara acest tort de fructe: Pentru foi se amesteca untul cu faina, cu putina sare, apa minerala. Se framanta bine, apoi se pune la rece aluatul obtinut. Pentru umplutura se amesteca nucile prajite si taiate marunt cu merele rase si calite in prealabil. Se adauga zaharul vanilat, caisele confiate, smochinele taiate cubulete, alunele zdrobite, stafidele si cojile rase de la o lamaie si o portocala.

Se scoate aluatul din frigider si se intind 2 foi. Se asaza prima foaie intr-o tava unsa si tapetata, apoi se toarna umplutura si se asaza cea de-a doua foaie deasupra. Se coace in cuptor pana se aureste usor. Separat, se pregateste blatul, se bat galbenusurile spuma cu zaharul, se adauga apa, praful de copt stins, faina, nuca de cocos si la sfarsit albusurile batute spuma. Se introduce tava in cuptor si se lasa la copt. Se pune apoi la baza prajitura cu fructele uscate, se unge cu gemul de caise, apoi se asaza blatul cu nuca de cocos. Se imbraca totul in frisca, se aranjeaza fructele de sezon deasupra, iar in final se toarna gelatina rosie. Se pune tortul la rece.


Tortul regina fructelor se serveste cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc