Tort regina fructelor

Aceasta reteta de tort cu fructe este delicioasa. Se prepara din faina, unt, mere, zahar, nuci, alune, stafide, caise, smochine, oua, gem de caise si nuca de cocos.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 250 gr faina
  • 200 gr unt
  • 3 linguri apa minerala
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr mere
  • 250 gr zahar
  • 250 gr nuca
  • 50 gr stafide
  • 50 gr alune de padure
  • 50 gr caise confiate
  • 50 gr smochine
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri nuca de cocos
  • 1 praf de copt
  • Pentru decor:
  • gem de caise
  • fructe de sezon
  • 1 plic gelatina rosie
  • 400 gr frisca

Mod de preparare

Tortul regina fructelor este savuros si plin de fructe. Iata cum se prepara acest tort de fructe: Pentru foi se amesteca untul cu faina, cu putina sare, apa minerala. Se framanta bine, apoi se pune la rece aluatul obtinut. Pentru umplutura se amesteca nucile prajite si taiate marunt cu merele rase si calite in prealabil. Se adauga zaharul vanilat, caisele confiate, smochinele taiate cubulete, alunele zdrobite, stafidele si cojile rase de la o lamaie si o portocala.

Se scoate aluatul din frigider si se intind 2 foi. Se asaza prima foaie intr-o tava unsa si tapetata, apoi se toarna umplutura si se asaza cea de-a doua foaie deasupra. Se coace in cuptor pana se aureste usor. Separat, se pregateste blatul, se bat galbenusurile spuma cu zaharul, se adauga apa, praful de copt stins, faina, nuca de cocos si la sfarsit albusurile batute spuma. Se introduce tava in cuptor si se lasa la copt. Se pune apoi la baza prajitura cu fructele uscate, se unge cu gemul de caise, apoi se asaza blatul cu nuca de cocos. Se imbraca totul in frisca, se aranjeaza fructele de sezon deasupra, iar in final se toarna gelatina rosie. Se pune tortul la rece.


Tortul regina fructelor se serveste cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno
Bucataras.RO

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

 Este o reteta vazuta undeva- candva. Una dintr-acelea ce te bantuie si nu te lasa sa dormi pana nu o prepari !!! Deci:...

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola