Sachertorte

Se topeste la bain-marie 200 gr ciocolata amara. Se bat usor 8 galbenusuri, se adauga treptat 125 gr unt topit si ciocolata amara topita. Se bat spum

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 gr ciocolata amara
  • 8 galbenusuri
  • 125 gr unt
  • 10 albusuri
  • 140 gr zahar praf
  • 125 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 8 linguri gem de caise
  • Pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata
  • 250 ml frisca
  • 180 gr zahar vanilat
  • 1 ou

Mod de preparare

Se topeste la bain-marie 200 gr ciocolata amara. Se bat usor 8 galbenusuri, se adauga treptat 125 gr unt topit si ciocolata amara topita. Se bat spuma 10 albusuri impreuna cu 140 gr zahar praf. Se adauga in ploaie 125 gr faina cernuta si se amesteca ingredientele pana cand compozitia se omogenizeaza. Se ung si se tapeteaza 2 forme rotunde de tort si se imparte compozitia in mod egal. Se introduc in cuptorul cald si se lasa la copt, apoi la racit. Separat, se topeste intr-un vas 150 gr ciocolata rupta in bucatele, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se adauga 250 ml frisca si 180 gr zahar vanilat si se lasa compozitia sa fiarba 5 minute. Se bate un ou intreg si se adauga treptat 3 linguri din compozitia de ciocolata. Apoi se toarna compozitia in restul de ciocolata topita, se amesteca mereu. Se fierbe compozitia 4 minute, apoi se lasa glazura la racit. Se unge unul din blaturi cu gemul de caise, se pune cel de-al doilea blat deasupra si se toarna glazura peste. Se lasa la frigider 3 ore.


Se serveste dupa cateva ore.

Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat Prajitura cu visine Cornulete cu rahat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa