Se pune cuptorul la 200 grade C. Biscuitii se farima, fin. Se adauga zaharul. Untul/margarina se topeste si se toarna peste firmturile de biscuiti si
Se pune cuptorul la 200 grade C. Biscuitii se farima, fin. Se adauga zaharul. Untul/margarina se topeste si se toarna peste firmturile de biscuiti si se amesteca.
"Aluatul" se preseaza intr-o forma cu margini detasabile, de circa 25 cm in diametru. Se coace blatul circa 10 minute.
Galbenusurile si zaharul pentru umplutura se pun intr-o cratita, pe foc mic. Se adauga coaja de portocala si 1 dl din smintina de frisca. Se fierbe la foc mic pina cind compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se fierbe restul de smintina (3 dl). Se ia cratita de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele mici. Se amesteca pina se obtine o crema fina. In crema de ciocolata se adauga crema din galbenusuri, putin cite putin, amestecind continuu. Se intinde un strat subtire din crema peste aluat, deasupra se pune un start din felii de banane, se toarna restul de crema deasupra.
Se lasa la frigider citeva ore sa se intareasca.
Se desface usor marginea formei si se garniseste tarta cu felii de portocala.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii