Tarta de lamaie cu bezea

Tarta de lamaie cu bezea este delicioasa, copii, dar si adultii o vor indragi indata. Pentru aceasta reteta de tarta cu lamaie aveti nevoie de biscuiti, unt, lamaie, lapte condensat si zahar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tarta de lamaie cu bezea

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 8 portii:
  • 250 gr de biscuiti Petit Beurre sau biscuiti simpli
  • 125 gr unt
  • 4 oua
  • 390 ml lapte condensat (se gaseste la conserva
  • in Carrefour)
  • 150 ml suc de lamaie
  • 200 gr zahar alb fin

Mod de preparare

In urma cu putin timp am primit drept cadou Carte regala de bucate, scrisa de Principesa Margareta a Romaniei.Pentru a face si eu la randul meu o bucurie celor care mi-au daruit-o m-am gtandit sa fac o reteta din carte.Dupa cat de repede s-au golit farfuriile pot spune ca bucatele regale au avut succes :).

Pentru blat, untul il topesti la bain-marie si il amesteci cu biscutii maruntiti. Procedezi ca la cheesecake-ul cu mure si pui compozitia intr-o forma cu pereti detasabili (diametrul 22-23 cm), tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul unui pahar sau a unei linguri mai mari se presezi foarte bine biscuitii pe fundul formei, pana se aplatizeaza si devine un blat uniform. Il pui la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 5-10 min, apoi il scoti si pregatesti umplutura.

Pentru crema separi galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amesteci cu laptele condensat si zeama de lamaie. Amesteci pana la omogenizare si torni peste blat.

Apoi prepari bezeaua batand bine albusurile si adaugand incet, putin cate putin din zahar pana acesta se dizolva complet. Nici telul si nici vasul nu trebuie sa aiba urme de apa sau grasime pentru ca albusurile sa se bata bine. Pui albusurile astfel batute cu zahar intr-un pos de ornat si decorezi tarta. Bagi la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe un rand putin mai sus de mijloc pentru 35 de min.

O scoti cu grija din forma, trecand mai intai pe margini cu un cutit. Altfel vei pati ca mine - m-am grabit putin si mi-a crapat bezeaua cand am desfacut peretii detasabili ai tavii. Deh... "graba strica treaba". Pofta buna!

(Precizez, ca sa inlatur orice dubiu, ca frezia are rol pur decorativ si nu este comestibila) :)


Se taie felii si se serveste la desert alaturi de o cafea.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos