Tarta Raffaello

Tarta Raffaello este o alta varianta a bomboanelor Raffaello, la fel de delicioasa si savuroasa,ideala pentru aniversarile din familie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta Raffaello

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 350 gr biscuiti digestivi
  • - 150 gr unt moale
  • Ingrediente crema:
  • - 400 ml lapte cocos
  • - 6 linguri zahar
  • - 6 foi gelatina (10 gr)
  • - 500 gr mascarpone
  • - 100 ml pina colada (lichior cocos)
  • - raffaello
  • * fulgi de migdale
  • * fulgi de cocos

Mod de preparare

Macinam biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie dupa care incorporam untul moale si amestecam cu manutele pana se omogenizeaza bine. Intr-o forma de tort cu peretii detasabili punem hartie de copt si intindem compozitia de biscuiti niveland cu ajutorul unei linguri. Punem tava in frigider pana pregatim crema.

Hidratam foile de gelatina in apa rece timp de aproximativ 10 minute. Intr-un vas cu fund dublu punem laptele de cocos impreuna cu zaharul si lasam sa dea in clocot amestecand din cand in cand. Luam vasul de pe foc, lasam cateva minute sa se racoreasca, cat sa nu fie fierbinte, timp in care topim pe baie de aburi gelatina hidratata si stoarsa bine. Turnam treptat gelatina topita in laptele de cocos amestecand continuu, dupa care adaugam si lichiorul. Mixam putin (la viteza mica) mascarponele si incorporam treptat amestecul de lapte de cocos. Vom obtine o crema foarte lichida (nu va speriati-asa cum am facut-o eu :P).

Scoatem tarta din frigider si asezam bomboanele Raffaello (homemade in cazul meu, dar la fel de bine puteti folosi si cele din comert) pe margine, apasand usor sa intre in crusta de biscuiti. Turnam crema lichida si lasam la rece cel putin 5 ore, dar cel mai bine este sa fie lasat peste noapte.

Decoram cu fulgi de migdale prajite usor si cu fulgi de cocos.

Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours
Pofta Buna!


Tarta Raffaello se serveste rece, cu fulgi de cocos presarati desupra si/sau fulgi de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos