Tarta Raffaello

Tarta Raffaello este o alta varianta a bomboanelor Raffaello, la fel de delicioasa si savuroasa,ideala pentru aniversarile din familie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta Raffaello

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 350 gr biscuiti digestivi
  • - 150 gr unt moale
  • Ingrediente crema:
  • - 400 ml lapte cocos
  • - 6 linguri zahar
  • - 6 foi gelatina (10 gr)
  • - 500 gr mascarpone
  • - 100 ml pina colada (lichior cocos)
  • - raffaello
  • * fulgi de migdale
  • * fulgi de cocos

Mod de preparare

Macinam biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie dupa care incorporam untul moale si amestecam cu manutele pana se omogenizeaza bine. Intr-o forma de tort cu peretii detasabili punem hartie de copt si intindem compozitia de biscuiti niveland cu ajutorul unei linguri. Punem tava in frigider pana pregatim crema.

Hidratam foile de gelatina in apa rece timp de aproximativ 10 minute. Intr-un vas cu fund dublu punem laptele de cocos impreuna cu zaharul si lasam sa dea in clocot amestecand din cand in cand. Luam vasul de pe foc, lasam cateva minute sa se racoreasca, cat sa nu fie fierbinte, timp in care topim pe baie de aburi gelatina hidratata si stoarsa bine. Turnam treptat gelatina topita in laptele de cocos amestecand continuu, dupa care adaugam si lichiorul. Mixam putin (la viteza mica) mascarponele si incorporam treptat amestecul de lapte de cocos. Vom obtine o crema foarte lichida (nu va speriati-asa cum am facut-o eu :P).

Scoatem tarta din frigider si asezam bomboanele Raffaello (homemade in cazul meu, dar la fel de bine puteti folosi si cele din comert) pe margine, apasand usor sa intre in crusta de biscuiti. Turnam crema lichida si lasam la rece cel putin 5 ore, dar cel mai bine este sa fie lasat peste noapte.

Decoram cu fulgi de migdale prajite usor si cu fulgi de cocos.

Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours
Pofta Buna!


Tarta Raffaello se serveste rece, cu fulgi de cocos presarati desupra si/sau fulgi de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc