Tiramisu reţetă reinterpretata

Pentru Tiramisu reţetă reinterpretata fara cuptor va trebuie 200 g biscuiti macinati, amestecati cu 200 g zahar pudra.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g biscuiti
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g unt topit
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingura de cacao
  • crema:
  • 600 g branza dulce de vaci
  • 300 g frisca batuta
  • galbenus
  • zahar
  • 150 g coniac
  • 300 ml de cafea solubila
  • 25 g gelatina topita

Mod de preparare

Pentru Tiramisu reţetă reinterpretata, pe un pat de 200 g biscuiti macinati, amestecati cu 200 g zahar pudra, 150 g unt topit, 1 fiola esenta de rom, 1 lingura de cacao, se pune o crema facuta din: 600 g branza dulce de vaci, pasata si amestecata cu 300 g frisca batuta si galbenus frecat spuma cu zahar si 150 g coniac. Dupa aceea, amestecam cu 300 ml de cafea solubila, 300 g zahar si 25 g gelatina topita. Dupa ce am pus inelul de carton la patul de biscuiti, punem crema de branza amestecata cu gelatina, apoi lasam timp de o jumatate de ora la rece


Tiramisu-tort fara cuptor se serveste ornat cu frisca si ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori