Tort

Se freaca margarina cu zaharul, se adauga ouale pe rand, apoi se incorporeaza, cate putin, faina, cacaua si praful de copt. Se coace aluatul in forma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 gr margarina
  • 2 oua
  • 140 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 1 pachet de unt
  • 150 gr zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul, se adauga ouale pe rand, apoi se incorporeaza, cate putin, faina, cacaua si praful de copt. Se coace aluatul in forma de tort tapetata, la foc moderat, timp de 45 de minute. Pentru crema se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie. Cand s-a racit, se taie blatul in doua, se umple cu doua treimi din cantitatea de crema.

Se pune restul de crema intr-un cornet si se orneaza cu floricele de crema. Alte retete de dulciuri:

Tarta cu caise

Tarta cu branza dulce si capsuni

Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori