Tort 3x3

Pentru tortul 3x3 primul blat se face din 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, coaja de lamaie si vanilie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul I:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • coaja de lamaie si
  • vanilie
  • Blatul II:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de faina
  • esenta de rom si
  • coaja de lamaie
  • Blatul III:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • coaja de la o lamaie
  • sare
  • 4 linguri de nuca macinata si
  • 2 linguri de faina
  • Crema:
  • 300 g unt
  • 400 g zahar pudra si
  • vanilie
  • 750 ml de lapte
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar si
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao sau 200 g ciocolata menaj topita
  • 2 linguri de ness.

Mod de preparare

Pentru tortul 3x3 la primul blat se bat ouale spuma cu zaharul, se pun mirodeniile, sarea si faina, se face un blat galben. La al doilea blat se bat ouale spuma cu zaharul, se adauga mirodenii, cacaoa si la urma faina, dupa care se coace in tava tapetata la foc potrivit. Pentru ultimul blat al tortului 3x3 se bat ouale spuma cu zahar, se adauga mirodeniile, nuca si faina, iar la sfarsit, se coace in tava tapetata la foc potrivit.
Pentru crema se freaca spuma 300 g unt cu 400 g zahar pudra si vanilie. Separat, se fierb la foc mic 750 ml de lapte, in care se pun, cand clocoteste, 6 galbenusuri frecate cu 6 linguri de zahar si 8 linguri de faina. Se amesteca bine sa nu faca cocolosi si se lasa sa fiarba cateva clocote. Apoi se da deoparte, se amesteca pana se raceste si adaugam cate putin din crema de unt. Cand este gata, o impartim in trei parti – o parte se lasa galbena, in cea de-a doua se pun 2 linguri de cacao sau 200 g ciocolata menaj topita, iar in cea de a treia se pun 2 linguri de ness. Se aseaza pe platou blatul cu cacao, iar peste el, se pune crema de ness, dupa care foaia alba si crema de cacao, apoi foaia din nuca si crema de vanilie. Se imbraca tortul in crema.


Tortul 3x3 se serveste cu ciocolata rasa deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide