Tort 3x3

Pentru tortul 3x3 primul blat se face din 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, coaja de lamaie si vanilie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul I:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • coaja de lamaie si
  • vanilie
  • Blatul II:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de faina
  • esenta de rom si
  • coaja de lamaie
  • Blatul III:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • coaja de la o lamaie
  • sare
  • 4 linguri de nuca macinata si
  • 2 linguri de faina
  • Crema:
  • 300 g unt
  • 400 g zahar pudra si
  • vanilie
  • 750 ml de lapte
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar si
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao sau 200 g ciocolata menaj topita
  • 2 linguri de ness.

Mod de preparare

Pentru tortul 3x3 la primul blat se bat ouale spuma cu zaharul, se pun mirodeniile, sarea si faina, se face un blat galben. La al doilea blat se bat ouale spuma cu zaharul, se adauga mirodenii, cacaoa si la urma faina, dupa care se coace in tava tapetata la foc potrivit. Pentru ultimul blat al tortului 3x3 se bat ouale spuma cu zahar, se adauga mirodeniile, nuca si faina, iar la sfarsit, se coace in tava tapetata la foc potrivit.
Pentru crema se freaca spuma 300 g unt cu 400 g zahar pudra si vanilie. Separat, se fierb la foc mic 750 ml de lapte, in care se pun, cand clocoteste, 6 galbenusuri frecate cu 6 linguri de zahar si 8 linguri de faina. Se amesteca bine sa nu faca cocolosi si se lasa sa fiarba cateva clocote. Apoi se da deoparte, se amesteca pana se raceste si adaugam cate putin din crema de unt. Cand este gata, o impartim in trei parti – o parte se lasa galbena, in cea de-a doua se pun 2 linguri de cacao sau 200 g ciocolata menaj topita, iar in cea de a treia se pun 2 linguri de ness. Se aseaza pe platou blatul cu cacao, iar peste el, se pune crema de ness, dupa care foaia alba si crema de cacao, apoi foaia din nuca si crema de vanilie. Se imbraca tortul in crema.


Tortul 3x3 se serveste cu ciocolata rasa deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Drob Pascal
3
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
4
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Varza cu carne de porc la tuci
Bucataras.RO

Varza cu carne de porc la tuci

A sosit sezonul vezei  .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...

Varza cu carne de porc la tuci
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola