Se bate albusul cu telul pana cand devine spuma tare. Se lucreaza la cald, cu albusuri care au stat cateva ore la temperatura camerei. In albusul batu
Se bate albusul cu telul pana cand devine spuma tare. Se lucreaza la cald, cu albusuri care au stat cateva ore la temperatura camerei. In albusul batut se adauga zaharul cate putin, continuand operatia pana la completa incorporare, apoi se pune faina, in ploaie, amestecand incet pentru ca albusul sa nu scada. Se adauga apoi nucile macinate, se amesteca incet ca sa se obtina o pasta omogena, in care se incorporeaza stafidele ce au stat la macerat cu romul doua ore. Se tapeteaza o forma rotunda cu hartie, se rastoarna amestecul in ea si se introduce in cuptorul fierbinte. Se coace la foc iute, se scoate si se raceste in forma.
Se taie rece si se umple cu crema.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu mere si doua blaturi
Chec de mere
Tarta cu visine

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii