Tort alb

Se bate albusul cu telul pana cand devine spuma tare. Se lucreaza la cald, cu albusuri care au stat cateva ore la temperatura camerei. In albusul batu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 2 linguri de rom
  • 150 gr nuci macinate
  • 150 gr faina
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se bate albusul cu telul pana cand devine spuma tare. Se lucreaza la cald, cu albusuri care au stat cateva ore la temperatura camerei. In albusul batut se adauga zaharul cate putin, continuand operatia pana la completa incorporare, apoi se pune faina, in ploaie, amestecand incet pentru ca albusul sa nu scada. Se adauga apoi nucile macinate, se amesteca incet ca sa se obtina o pasta omogena, in care se incorporeaza stafidele ce au stat la macerat cu romul doua ore. Se tapeteaza o forma rotunda cu hartie, se rastoarna amestecul in ea si se introduce in cuptorul fierbinte. Se coace la foc iute, se scoate si se raceste in forma.
Se taie rece si se umple cu crema.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu mere si doua blaturi

Chec de mere

Tarta cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori