Se bate albusul cu telul pana cand devine spuma tare. Se lucreaza la cald, cu albusuri care au stat cateva ore la temperatura camerei. In albusul batu
Se bate albusul cu telul pana cand devine spuma tare. Se lucreaza la cald, cu albusuri care au stat cateva ore la temperatura camerei. In albusul batut se adauga zaharul cate putin, continuand operatia pana la completa incorporare, apoi se pune faina, in ploaie, amestecand incet pentru ca albusul sa nu scada. Se adauga apoi nucile macinate, se amesteca incet ca sa se obtina o pasta omogena, in care se incorporeaza stafidele ce au stat la macerat cu romul doua ore. Se tapeteaza o forma rotunda cu hartie, se rastoarna amestecul in ea si se introduce in cuptorul fierbinte. Se coace la foc iute, se scoate si se raceste in forma.
Se taie rece si se umple cu crema.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu mere si doua blaturi
Chec de mere
Tarta cu visine
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoSarmalele reprezintă felul de mâncare adorat cel mai mult de români, în special de sărbători, iar eu de...
Sarmale in foi de varza acra - reteta clasicaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii