Tortul Alex este un tort ciocolatos, delicios si ideal pentru zilele festive.
Mixam galbenusurile cu uleiul si praful de sare. Albusurile le batem spuma cu lingurile de apa si zaharul.Turnam compozitia de albusuri peste cea de galbenusuri si amestecam bine. La final adaugam faina in ploiea,cacaoa si esenta. Dam la cuptor la foc potrivit pana trece testul cu scobitoarea.
Crema 1 -Topim lingura de margarina la foc mic,dupa adaugam laptele amestecat cu zahar si plicurile de zahar vanilat.Cand vedem ca da sa fiarba adaugam repede amidonul dizolvat cu putin lapte. Amestecam putin pana cand incepe sa se ingroasa si o luam de pe foc. Dupa lasam sa se raceasca si amestecam cu crema de branza.
Crema 2 -Punem laptele la fiert. Amestecam lingurile de cacao cu zaharul si faina. Cand vedem ca laptele incepe sa fiarba adaugam compozitia peste si amestecam pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca.
Asamblarea: taiem blatul in 3 feli subtiri. Asezam o felie o insiropam adaugam prima crema. Iar o felie de blat insiropam,dupa crema ciocolata si ultima felie de blat insiropam. Decoram cu frisca. Eu am pus si o lingura de cacao la sfarsit in frisca ca sa iasa un decor frumos. Floricele is cumparate dar is comestibile.
Tortul Alex se serveste rece, ornat dupa gustul si fantezia fiecaruia.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii