Tort Alex

Tortul Alex este un tort ciocolatos, delicios si ideal pentru zilele festive.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort Alex

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta vanilie
  • 5 linguri faina
  • Crema vanilie
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura margarina
  • 3 linguri amidon
  • 100 g crema de branza
  • Crema ciocolata
  • 350 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • Decor
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Mixam galbenusurile cu uleiul si praful de sare. Albusurile le batem spuma cu lingurile de apa si zaharul.Turnam compozitia de albusuri peste cea de galbenusuri si amestecam bine. La final adaugam faina in ploiea,cacaoa si esenta. Dam la cuptor la foc potrivit pana trece testul cu scobitoarea.
Crema 1 -Topim lingura de margarina la foc mic,dupa adaugam laptele amestecat cu zahar si plicurile de zahar vanilat.Cand vedem ca da sa fiarba adaugam repede amidonul dizolvat cu putin lapte. Amestecam putin pana cand incepe sa se ingroasa si o luam de pe foc. Dupa lasam sa se raceasca si amestecam cu crema de branza.
Crema 2 -Punem laptele la fiert. Amestecam lingurile de cacao cu zaharul si faina. Cand vedem ca laptele incepe sa fiarba adaugam compozitia peste si amestecam pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca.
Asamblarea: taiem blatul in 3 feli subtiri. Asezam o felie o insiropam adaugam prima crema. Iar o felie de blat insiropam,dupa crema ciocolata si ultima felie de blat insiropam. Decoram cu frisca. Eu am pus si o lingura de cacao la sfarsit in frisca ca sa iasa un decor frumos. Floricele is cumparate dar is comestibile.


Tortul Alex se serveste rece, ornat dupa gustul si fantezia fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Prajitura cu piersici si migdale
Bucataras.RO

Prajitura cu piersici si migdale

O prajitura buna care merge perfect langa o cafea!

Prajitura cu piersici si migdale
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!