Tort Alexander

Tortul Alexander este un tort cu blat de nuca si crema de cacao. Albusurile se separa de galbenusuri, care se pun separat pentru crema.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • oua (albusuri) - 7 bucati
  • zahar - 300 g
  • nuci macinate - 250 g
  • faina - 50 g
  • Pentru crema :
  • oua (galbenusuri) - 7 bucati
  • zahar - 300 g
  • unt - 250 g
  • cacao -70 g
  • esenta de rom

Mod de preparare

Tortul Alexander este un tort cu blat de nuca si crema de cacao.

Blat:

Albusurile se separa de galbenusuri, care se pun separat pentru crema. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul incins la cuptor (trebuie incins la cuptor, pentru a nu se lasa albusul) si se continua baterea. Faina se amesteca cu nucile macinate si se incorporeaza in albusurile batute, amestecand usor. Compozitia obtinuta se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie, se introduce in cuptorul incins pentru cca 20-25 minute. Blatul se taie pe din doua cand este inca fierbinte si se lasa la racit.

Crema:

Galbenusurile de ou se amesteca cu zahar, cacao si unt topit; compozitia se pune pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la rece, se adauga esenta de rom si se omogenizeaza bine crema obtinuta. Se umple blatul, avand grija sa se pastreze crema pentru fata prajiturii. Deasupra se presara nuca macinata si se lasa la rece cca 2-3 ore. Se portioneaza conform dorintei. Tortul Alexander este o prajitura deosebita, care se poate consuma la orice ora, fara a se tine cont de caloriile in plus.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc