Tortul Alexander este un tort cu blat de nuca si crema de cacao. Albusurile se separa de galbenusuri, care se pun separat pentru crema.
Tortul Alexander este un tort cu blat de nuca si crema de cacao.
Blat:
Albusurile se separa de galbenusuri, care se pun separat pentru crema. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul incins la cuptor (trebuie incins la cuptor, pentru a nu se lasa albusul) si se continua baterea. Faina se amesteca cu nucile macinate si se incorporeaza in albusurile batute, amestecand usor. Compozitia obtinuta se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie, se introduce in cuptorul incins pentru cca 20-25 minute. Blatul se taie pe din doua cand este inca fierbinte si se lasa la racit.
Crema:
Galbenusurile de ou se amesteca cu zahar, cacao si unt topit; compozitia se pune pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la rece, se adauga esenta de rom si se omogenizeaza bine crema obtinuta. Se umple blatul, avand grija sa se pastreze crema pentru fata prajiturii. Deasupra se presara nuca macinata si se lasa la rece cca 2-3 ore. Se portioneaza conform dorintei. Tortul Alexander este o prajitura deosebita, care se poate consuma la orice ora, fara a se tine cont de caloriile in plus.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiDeliciu!
Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocosO supa satioasa de dovleac e reteta perfecta pentru ultima zi de septembrie!
Supa crema de dovleacAu trecut 4 ani de cand m-am inscris pe acest site vesel care creeaza dependenta. Au fost 4 ani frumosi, in care mi-am facut...
Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.roDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii