Tort Amico

Blat: Intr-o craticioara puneti untul, ciocolata bucatele, zaharul si laptele Puneti craticioara pe aragaz la foc mic si amestecati cu o lingura de l

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Amico

Ingrediente

  • Blat: 250g unt
  • 150g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 340g zahar
  • 250ml lapte
  • 300g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • essenza de vanilie
  • 2oua
  • Crema de pepene galben: 200g creme-fraiche
  • 300g frisca
  • 7 foi gelatina (14g)
  • 250g pepene galben taiat bucati
  • Crema cu banane si alune: 200g creme-fraiche
  • 300g frisca
  • 7 foi gelatina (14g)
  • 3 banane taiate rondele
  • 100g alune sfaramate
  • Sirop pentru insiropat blatul: 100ml cappuccino
  • 2 linguri cognac

Mod de preparare

Blat:

Intr-o craticioara puneti untul, ciocolata bucatele, zaharul si laptele Puneti craticioara pe aragaz la foc mic si amestecati cu o lingura de lemn fara a-l fierbe, doar pana devine lichid.

Se lasa la racit vreo 15 minute.

Apoi se adauga faina si praful de copt.

Apoi ouale batute si essenza de vanilie.

Si coaceti blatul in cuptor la 160°C circa 1 ora (probati cu scobitoarea)

Odata copt se scoate pe gratar si se lasa la racit.

Crema de pepene galben:

Creme-fraiche se amesteca cu frisca, se adauga bucatile de pepene si la urma gelatina inmuiata in apa rece si topita pe bain-marie.

Crema de banane si alune:

Amestecati creme-fraiche cu frisca usor folosind lingura de lemn.

Adaugati feliile de banane si alunele iar la urma gelatina.

SPECIFICARE: cremele nu sunt foarte dulci, au zahar doar de la pepene (sau banane) si de la frisca vegetala deja cu zahar in ea.

Cine doreste mai dulce poate adauga zahar dupa dorinta.

Asamblarea tortului

Blatul de tort se taie in trei parti.

In tava de tort dorita puneti pelicula transparenta si puneti primul blat.

Insiropati cu cappuccino si adaugati deasupra crema de pepene galben.

Puneti al doilea blat, insiropati-l si adaugati deasupra crema de banane si alune.

Incheiati cu ultimul blat insiropat.

Sigilati cu pelicula transparenta si lasati la frigider peste noapte

A doua zi scoateti tortul din forma.

Si ornati cu frisca.
Reteta Tort Amico a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Desert clatite cu flori de salcam
Bucataras.RO

Desert clatite cu flori de salcam

Deoarece este vremea florilor de salcâm, m-am gândit să fac și eu niște clătite. De fapt am făcut clătite...

Desert clatite cu flori de salcam
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola