Tort Anastasia

Tortul Anastasia este un tort delicios cu blat de cacao si crema de mascarpone ce a fost ornat cu crema de ciocolata si creioane cu pasta de zahar.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort Anastasia

Ingrediente

  • pentru blat:
  • -8 oua
  • -240 gr zahar
  • -210 gr faina
  • -30 gr cacao
  • -un praf de sare
  • pentru umplutura:
  • -250 gr mascarpone
  • -250 gr smantana pentru gatit
  • -60 gr zahar pudra
  • -1 plic zahar vanilat
  • -un plic crema pentru prajituri
  • de ciocolata
  • -{si aici avem nevoie de lapte+ o lingura de zahar pudra zahar}
  • pentru decor
  • -300 gr ciocolata de menaj
  • -100 gr unt
  • -dulceata de fructe de padure
  • -creioane pentru decor

Mod de preparare

Mai intai pregatim tava si cremele, ungem cu unt sau punem foaie de copt intr-o tava rotunda(pentru blat), si cernem faina impreuna cu cacaoa si facem frisca,
Frisca se face in modul urmator: batem smantana pana devine groasa si apoi adaugam zaharul vanilat si zaharul pudra si mai amestecam 2,3 minute si o punem la frigider apoi facem crema:

amestecam jumatate din frisca cu mascarpone iar cealalta jumatate din frisca cu dulceata lichida rece ,daca dulceata este tare o punem pe foc la bain-marie pana se lichefiaza , crema pentru prajituri o pregatim conform instructiunilor de pe plic si le punem toate la frigider .

Batem ouale cu zaharul si praful de sare timp de 20-25 de minute, pana cand compozitia devine alba cleioasa, nu mai putin de 20 de minute, cernem faina si cacaoa, apoi adaugam treptat faina in ploaie putin cate putin, direct din sita, amestecam pana intra in compozitie si adaugam alta faina… si tot asa pana se termina, cand amestecam nu trebuie cu forta, miscari circulare de sus in jos .
turnam compozitia din loc in loc si nivelam cu o lopatica apoi dam la cuptor, cuptorul trebuie sa fie incalzit inainte.

Cat timp blatul se coace Nu deschidem cuptorul si nici dupa ce am inchis, blatul se lasa sa se raceasca in cuptor, sau il scoatem cand este caldut astfel este posibil sa se lase. Coacerea dureaza 30 de minute.{in cazul in care blatul nu este facut il mai puneti la cuptor cat este necesar }.

Cat timp blatul se raceste pregatim crema de ciocolata pentru decor, punem ciocolata cu untul la topit la bain-marie; dupa ce s-a topit cu ajutorul unei forme de inimioare facem o inima de ciocolata, turnam ciocolata calduta in forma si lasam pana se intareste.

Taiem blatul in 3 parti egale, dupa s-a racit, si ungem prima foaie cu crema de frisca si mascarpone si a doua cu crema din frisca cu dulceata . Ultima foaie o ungem cu ciocolata topita, dar un strat subtire nu gros pentru ca se va intari prea tare si se va rupe la taiat, doar in mijloc unde punem inimioara va fi putin mai gros deoarece va trebui sa o “ingropam” in ciocolata, daca aveti recipient pentru ornat, daca nu taiati o punguta la un capat, si punem crema pentru prajituri in recipient sau in punguta si ornam tortul pe margine roata imprejur apoi decoram cu creioanele pentru decor.


Lasam tortul cu crema de ciocolata sa se aseze la frigider dupa care il putem servi alatuir de un pahar de sirop natural de caise din camara Bunatati din Natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii