Prepararea blatului: Galbenusurile le-am separat de albusuri si-am adaugat zaharul. Untul l-am pus intr-o craticioara pe foc mic la topit. Am frecat g
Prepararea blatului:
Galbenusurile le-am separat de albusuri si-am adaugat zaharul.
Untul l-am pus intr-o craticioara pe foc mic la topit. Am frecat galbenusurile cu zaharul si cu varful de sare, am adaugat untul topit, apoi faina cernuta cu amidonul, vanilina si praful de copt.
Am batut spuma albusurile si le-am incorporat usor in galbenusuri apoi am pus totul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Am introdus tava la cuptor la 170° pt cca. 50 min si apoi proba cu scobitoarea.
Blatul odata racit l-am taiat in trei; am desfacut o cutie de mix de fructe si am scurs fructele. Am insiropat blaturile cu sucul din cutie si cu ceva lichior de portocale.
Am uns fiecare blat cu dulceata de caise, apoi am frecat smantana cu zahar, am amestecat cu fructele din compot bine scurse si-am inceput a construi tortul.
Am pus primul strat de frisca cu fructe, blatul de mijloc, ultimul strat de frisca.
Am pus capac l-am ambalat si apoi l-am bagat in frigider unde a stat cateva ore.
L-am decorat dupa inspiratia de moment.
Reteta Tort aniversar a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte prajituri recomandate:
Prajitura cu crema
Tiramisu
Diplomat
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii