Se piseaza biscuitii impreuna cu alunele, se pune apoi laptele la foc impreuna cu zaharul, esenta, untul si se fierbe cateva minute pana se omogenize
Se piseaza biscuitii impreuna cu alunele, se pune apoi laptele la foc impreuna cu zaharul, esenta, untul si se fierbe cateva minute pana se omogenizeaza. Amestecul se toarna peste biscuiti. Se asaza compozitia apoi intr-o forma de tort. Se pune gelatina la inmuiat in apa rece, apoi se lasa la topit, pe foc, dupa care se raceste. Se bate bine frisca, se adauga iaurtul, zaharul, gelatina racita si se amesteca bine. Se toarna jumatate din crema in forma, peste biscuiti, se asaza fructele maruntite, apoi restul de crema. Se lasa la rece pana se prepara decorul. Se bate spuma albusul, se adauga zaharul pudra si se mixeaza bine. Se formeaza mici inimioare, care se coc in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins. Se orneaza apoi tortul pe lateral cu decorul de ciocolata, se fac cateva flori din frisca si se aseaza inimioarele de bezea.
Se tine la rece pana la servire.
Alte retete culinare:
Tort diplomat Tiramisu Prajitura snikers
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii