Tort aniversar cu doua creme

Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul vanilat, apoi se incorpo

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
ridicata
Tort aniversar cu doua creme

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 80 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 180 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • Crema 1:
  • 250 gr frisca
  • 150 gr lapte
  • 1 plic creme ole
  • Crema 2 caramel
  • 10 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 10 gr gelatina
  • Decor
  • pasta de zahar
  • pasta de lapte praf

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cualbusurile. Cu o paleta de lemn se amesteca de jos in sus si se pune in ploaie cacao; faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitie. tava de tort se tapeteaza cu hartie apoi se toarna compozitia si se da la cuptor incins 30 min. Dupa care se face testul cu scobitoarea. Se scoate dupa aceea si se pune pe un gratar la racit.

Crema 1

Se pune intr-un bol toate ingredientele (frisca , laptele si creme de vanilie) si se mizeaza. Crema trebuie sa se intareasca f bine. Se intinde uniforn pe blat si se da la frigider.

Crema 2

Se caramelizeaza zaharul (atentie sa nu se arda) apoi se aduga laptele. Galbenusurile se amesteca cu amidonul, se toarna laprele peste galbenusuri apoi se pune iar la foc pana cand se ingroasa crema. Amestecati continuu!Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi cand sa ingrosat crema se ia de pe foc si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca crema. Se bat albusurile si frisca separat. Cand e rece crema se amesteca cu frisca si albusurile.


Blatul se taie in trei se insiropeaza pe rand si se pune crema 1 apoi blat crema2 iarasi blat se unge totul cu unt se imbraca in pasta de zahar.

Lasati un timp la rece iar apoi serviti cate o felie.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos