Tort bezea

Tortul bezea se serveste decorat cu frisca sau ciocolata topita. Este un desert foarte bun.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • 1 kg zahar
  • 450 g miez nuca
  • 2 linguri de faina
  • 400 g unt
  • 100 g cacao
  • 100 g coniac sau rom
  • 2 pachetele de vanilie
  • coaja de la o lamaie si
  • esenta de migdale
  • Crema:
  • 16 linguri cafea lichida
  • 300 gr zahar
  • 100 gr cacao
  • 10 galbenusuri.

Mod de preparare

Tortul bezea este foarte bun. Blatul - se bat spuma cele 10 albusuri cu 500 g zahar, apoi se adauga 200 g nuca taiata marunt cu cutitul, 250 g nuca macinata, coaja de la lamaie, doua linguri de faina si sare. Compozitia se imparte in doua sau trei parti, dupa dorinta. Se coc in tava tapetata cu ulei si hartie, la foc potrivit, apoi se lasa la racit.
Crema – cele 10 galbenusuri se bat cu 300 g de zahar pe baie de abur pana se topeste zaharul, adaugam apoi 16 linguri de cafea lichida si 100 g cacao, dupa care amestecam pana devine ca o smantana groasa si dam la racit. Separat, se bate untul spuma cu 200 g zahar si adaugam crema de cacao, cate putin, pana o incorporam toata. Romul se amesteca cu vanilia si esenta de migdale, apoi insiropam foile si le umplem cu crema.


Tortul bezea se serveste decorat cu frisca sau ciocolata topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Prajitura cu spuma caramel
3
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Mancarica de galbiori cu smantana
5
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Parteneri
Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie
Bucataras.RO

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

A venit vara, iar deserturile la pahar sunt vedete la noi! Sunt week-end-uri in care gatesc mai mult si nu mai am chef de...

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj