Tort Budapesta cu ciocolata si visine

Tortul Budapesta cu ciocolata si visine este absolut delicios. Combinatia intre ciocolata si visine este una potrivita, echilibrata ca si gust si aspect.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort Budapesta cu ciocolata si visine

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 felii:
  • 2 oua
  • 130g zahar
  • 50g faina
  • 50g cacao
  • 1 borcan compot de visine (370ml)
  • 350ml frisca
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 200g crema de branza de vaci
  • 250g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 70g de zahar, se inglobeaza faina amestecata cu 20g de cacao. Apoi se amesteca cu albusurile batute spuma tare. Se pune amestecul pe o tava 10x25cm tapetata cu hartie si se da la cuptor pentru 10 minute. Se rastoarna si apoi se desprinde hartia.

Compotul de visine se scurge. Se pun deoparte 50ml frisca, restul se bate cu un plic de intaritor. Se amesteca branza cu celalalt plic de intaritor, 30g cacao si 60g zahar; se inglobeaza si frisca.

In jurul blatului se aseaza cadrul metalic. Se aseaza visinele peste blat si se acopera cu crema apoi se da la frigider pentru 3 ore.

Se topeste ciocolata si frisca ramasa, se toarna peste tort si se lasa sa se intareasca.

La sfarsit tortul se decoreaza cu rozete de crema si visine pastrate.

Reteta de tort Budapesta cu ciocolata si visine a fost propusa de amalia aa pe forum culinar.


Serviti tortul Budapesta cu ciocolata si visine de la rece. Este un tort delicios, perfect pentru ocaziile festive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide