Blatul: Se unge o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Se incinge cuptorul la 180gC. Se amesteca untul moale cu 100g zahar, sarea, zaharul vanilat si
Blatul:
Se unge o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Se incinge cuptorul la 180gC.
Se amesteca untul moale cu 100g zahar, sarea, zaharul vanilat si coaja de portocala, apoi se adauga pe rand cele 6 galbenusuri. Ciocolata se topeste la microunde si apoi se inglobeaza in crema de unt, se adauga faina si la sfarsit albusurile batute bine cu restul de zahar (80g).
Se toarna compozitia in forma de tort si se baga la cuptor pentru 35-40 de minute. Se incerca cu scobitoarea. Se scoate si se lasa la racit. Apoi se taie in doua si se insiropeaza cu sucul de la compotul de piesici, dar nu prea mult.
Intre timp se pregateste crema:
Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana, zeama de lamaie si 3 linguri de zahar, apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet. (eu am dizolvat gelatina in putina apa plus zeama de compot 4-5 linguri).
Apoi se adauga frisca batuta, amestecand usor de jos in sus. Se lasa la frigider sa se intareasca.
Se taie cubulete piersicile (mai putin 3-4 jumatati care se pastreaza pentru ornat), peste care se adauga lichiorul, se lasa 10-15 minute sa intre lichiorul in ele.
Se scoate crema si in trei sferturi din ea se adauga cubuletele de piersica scurse de zeama.
Pe primul blat se aseaza crema cu piersici se pune al doile blat si se imbraca cu restul de crema. Tortul se finiseaza cu restul de frisca (200ml) batuta bine cu intaritorul. Se orneaza cu felii de piersica si ciocolata rasa. Se lasa la rece cel putin 2 ore.
Pofta buna!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii