Blatul se preparar astfel: Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra 6-7 min cu lingura de lemn. Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin
Blatul se preparar astfel:
Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra 6-7 min cu lingura de lemn. Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin maruntit. Se adauga faina cernuta
intercalata cu albusurile spuma, in doua reprize. Se adauga untul topit fara a fi incalzit.
Compozitia se coace in forma unsa cu unt si presarata cu faina, la foc potrivit, circa 40 min. Se incearca cu andreaua.
Aceasta compozitie de blat este ca o cota de biscuiti fina.
Crema:
Crema, se fierb intr-o tigaie zaharul cu o ceasca de apa , pana se leaga. Cu cate putin din acest sirop fierbinte se stropesc galbenusurile, intr-un cazanel, dizolvand cu telul si batand totul pana se raceste.
Se topeste apoi ciocolata cu o ceasca de apa, adaugand si 100 g unt.
Se amesteca cu telul restul untului in siropul batut cu
galbenusurile si cand ciocolata s-a racit, se adauga in crema.
Blatul biscuit copt si racit se taie orizontal in trei felii peste care se asterne pe fiecare un strat de crema gros.
Se garniseste si pe deasupra si imprejur tot cu crema, iar
partile laterale ale tortului se presara cu migdale tocate si prajite.
Va recomandam si alte torturi:
Tort delicios de zahar ars
Tort de portocale Pansy
Tort tiramisu
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasica• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii