Tort ciocolatos cu budinca

Pentru tort ciocolatos cu budinca albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa ca la bezele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort ciocolatos cu budinca

Ingrediente

  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 100 g faina
  • 50 g cacao
  • CREMA 1
  • 150 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata
  • esenta de migdale
  • CREMA 2
  • 1 plic budinca vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 esenta de rom
  • DECOR
  • 1 plic tort jelle rosu
  • frisca

Mod de preparare

Pentru tort ciocolatos cu budinca albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa ca la bezele. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, amestecand usor ca pentru maioneza, apoi se adauga peste albusuri si se mixeaza usor. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt, se incorporeaza in compozitia de ou si se amesteca. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA 1-se topeste untul partial, apoi se mixeaza pana devine pufos. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste zaharul. Adaugam ciocolata topita, cacaoa, esenta de migdale si amestecam.

CREMA 2-plicul de budinca il amestecam cu cacao si 100 ml lapte. 300 ml lapte punem pe foc cu zaharul si cand incepe sa fiarba dam oala la o parte si adaugam amestecul de budinca. Amestecam bine si punem din nou pe foc amestecand energic pana se ingroasa. Adaugam esenta de rom si lasam crema de tort sa se raceasca putin.

Blatul de tort copt si racit il lasam taiem in 3

Asezam prima foaie-insiopam-crema 1-foaie-insiropam-crema 2 (o adaugam calduta). Lasam sa se raceasca complet dupa care adaugam a 3 foaie-insiropam, adaugam plicul de tort jelle (am amestecat continutul cu 3 linguri zahar si 200 ml apa rece, l-am pus pe foc cca 1 min dupa care l-am lasat sa se raceasca putin) si frisca.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Prajitura cu spuma caramel
3
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Mancarica de galbiori cu smantana
5
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Parteneri
Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie
Bucataras.RO

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

A venit vara, iar deserturile la pahar sunt vedete la noi! Sunt week-end-uri in care gatesc mai mult si nu mai am chef de...

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj