Pentru acest tort aveti nevoie de capsuni, oua, zahar, faina, cacao, mascarpone, coniac si frisca.
Pentru aceasta reteta de tort se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu putina sare si se amesteca apoi cu albusurile batute spuma si zaharul adaugat in ploaie. Se adauga faina si cacaua si se amesteca bine. Se toarna compozitia in forma de tost, iar aceasta se introduce in cuptorul incins. Separat, se prepara crema. Se freaca galbenusurile cu sarea si zaharul. Se adauga branza mascarpone si se mixeaza bine. Se bate frisca, se incoproreaza crema mascarpone, coniacul, apoi se lasa la rece. Blatul racit se taie in 3 foi. Peste prima foaie se pune un strat de crema, apoi caspuni, apoi se asaza a doua foaie, din nou crema, capsuni si ultima foaie. Tortul se orneaza cu caspuni, coaja de portocala, fulgi de ciocolata si frunze de menta.
Tortul se poate servi cu frisca sau cu fructe proaspete.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii