Tort cremos cu ciocolata

Pentru tortul cremos cu ciocolata aveti nevoie de 175 g margarina, 150 g zahar, 3 plicuri zahar vanilat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 20 de portii:
  • 175 g margarina
  • 150 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 18 buc. batoane mici de ciocolata umpluta cu nuca de cocos
  • 50 g cocos ras
  • 2-3 linguri gem de caise
  • 400 g frisca
  • o lingura de cacao

Mod de preparare

Pentru tortul cremos cu ciocolata se freaca margarina cu zaharul si un pachetel de vanilie, apoi se adauga, pe rand, ouale. Dupa aceea, se amesteca cu faina si praful de copt si se incinge cuptorul. Aluatul se toarna in forma tapetata cu faina, apoi cincisprezece batoane de ciocolata se scufunda in aluat, dupa care se coace timp de patruzeci si cinci de minute. in continuare, miezul de cocos se rumeneste putin, gemul se incalzeste pana devine mai fluid, apoi se rastoarna blatul. Toata suprafata se acopera cu gem de caise, dupa care se presara nuca de cocos si se lasa la racit. Peste frisca, se adauga zaharul vanilat si se amesteca pana se topeste tot zaharul. Doua treimi din frisca se intind pe blat, iar restul se pastreaza pentru ornat.


La sfarsit, peste frisca se presara cacao, dupa care tortul cremos cu ciocolata se decoreaza cu restul de frisca si trei batoane de ciocolata taiate felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc