Tortul cremos de ciocolata cu crema de nuca de cocos este o reteta de tort fin, delicios. Blatul cu ciocolata amara se imbina perfect cu crema de nuca de cocos. Tortul poate fi realizat pentru orice ocazie festiva.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius si tapeteaza cu hartie pergament o tava de tort cu diametrul de 22cm. Unge cu putin unt si hartia pentru copt.
1) Intr-un bol mare, mixeaza untul impreuna cu zaharul pana devine o spuma. Topeste ciocolata la baie de aburi, amesteca pana se raceste, si adaug-o in amestecul de unt. Mixeaza din nou pana la omogenizare. Adauga cate un ou pe rand, mixand bine dupa fiecare pana obtii un amestec pufos.
2)Intr-un alt bol amestecat faina impreuna cu bicarbonatul, praful de copt si sarea. Amesteca intr-un vas laptele de cocos cu vanilia si esenta de cocos.
3) Adauga ingredientele uscate in amestecul de unt, alternand cu amestecul umed de lapte de cocos, pana la incorporare. Imparte aluatul astfel format in 2 sau 3, toarna in tava de tort si niveleaza cu o spatula. Coace blaturile de tort pentru 26-28 de minute, pana trec testul cu scobitoarea. Lasa blaturile de ciocolata sa se odihneasca in tava pentru 10 minute, dupa care scoate-le pe un gratar pana la racire completa.
4) Intre timp pregatim crema de cocos. Amesteca untul cu faina, adauga esenta de nuca de cocos si extractul de vanilie, laptele de cocos, si amesteca pana sunt bine omogenizate. Adauga apoi sarea si jumatate din cantitatea de zahar, mixeaza bine. Adauga apoi crema de branza si restul de zahar si mixeaza pana la omogenizare.
Pune crema deasupra primului blat, niveleaza, adauga cel de-al doilea blat, apoi acopera tortul la suprafata cu restul de crema ramasa. Decoreaza cu fulgi mari de nuca de cocos.
Baga tortul de ciocolata cu crema de nuca de cocos la frigider pana in momentul servirii.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacPerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineSpring rolls este o reteta rapida si delicioasa din bucataria asiatica.
Spring rolls - Pachetele de primavaraDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii