Tortul cu afine si piersici este un tort gustos, fin si plin de savoarea fructelor, care va fi extrem de apreciat la mesele festive si va face deliciul musafirilor.
Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul. Se insiropeaza fiecare blat cu grija, adica mai mult se unge cu pensula pentru ca altfel se va rupe cand se va felia tortul.
Se scurg piersicile si se pastreaza sucul.
Pe blatul de jos se aseaza jumatati de piersici. Se paseaza afinele, prospete sau congelate. Se amesteca iaurtul cu 100 gr. zahar si afine.
Se inmoaie gelatina intr-un vas cu apa rece timp de 10 minute. Apoi se dizolva la microunde (sau bain-marie) pret de cateva secunde. Se inglobeaza apoi in crema. Crema se da la rece.
Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 300 ml. frisca batuta.
2/3 din crema se aseaza pe piersici.
Se acopera cu blatul al doilea. Se aseaza restul de crema urmata de blatul de sus.
Se preseaza usor si tortul se da la rece pentru 3-4 ore, dupa care se unge cu piersicile sau afinele de padure facute dulceata din camara Bunatati din Natura. Pe margine se aseaza frisca batuta iar deasupra se aseaza piersici si afine.
Se prepara glazura din praf Tort Gelee transparent sau rosu, 40 g. zahar si 250 ml. suc de piersici si se aseaza pe fructe. Se presara ciocolata rasa pe marginea tortului, cu mare grija.
Tortul cu afine si piersici se serveste de la rece.
Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaE o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna
Rulada de porc cu sos picant de pruneAdor pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.
Conserva de peste cu legume pentru iarnaPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarSupa crema de sparanghel este o supa delicioasa pentru cei aventurosi.
Supa crema de sparanghelE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseScotch eggs merg de minune alaturi de diverse sosuri sau muraturi si pot fi servite atat calde cat si reci.
Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotieneReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii