Tort cu alune

Se bat albusurile spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se adauga alunele si restul de zahar si se mai bate pana se intareste spuma.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 300 gr alune prajite
  • 280 gr zahar
  • vanilie
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar pudra
  • 1 baton de ciocolata
  • 140 gr unt
  • 1 jumatate baton de vanilie

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se adauga alunele si restul de zahar si se mai bate pana se intareste spuma. Se imparte compozitia in doua si se coc pe dosul tavii de tort, bine tapetata, in cuptorul cald, doua blaturi, timp de 20 de minute fiecare.

Se face crema: se freaca intr-un vas, in bain-marie, galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana isi dubleaza volumul si se ingroasa. Se ia crema de pe foc si se amesteca pana se raceste. Untul taiat bucatele se freaca spuma si se inglobeaza ciocolata rasa si topita in cuptor. Blaturile se umplu cu doua treimi din cantitatea de crema si se imbraca tortul cu o treime din cantitatea de crema.

Se orneaza dupa gust. Alte retete de dulciuri:

Tort cu zmeura

Tarta cu caise

Tort diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori