Tort cu alune

Se bat albusurile spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se adauga alunele si restul de zahar si se mai bate pana se intareste spuma.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 300 gr alune prajite
  • 280 gr zahar
  • vanilie
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar pudra
  • 1 baton de ciocolata
  • 140 gr unt
  • 1 jumatate baton de vanilie

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se adauga alunele si restul de zahar si se mai bate pana se intareste spuma. Se imparte compozitia in doua si se coc pe dosul tavii de tort, bine tapetata, in cuptorul cald, doua blaturi, timp de 20 de minute fiecare.

Se face crema: se freaca intr-un vas, in bain-marie, galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana isi dubleaza volumul si se ingroasa. Se ia crema de pe foc si se amesteca pana se raceste. Untul taiat bucatele se freaca spuma si se inglobeaza ciocolata rasa si topita in cuptor. Blaturile se umplu cu doua treimi din cantitatea de crema si se imbraca tortul cu o treime din cantitatea de crema.

Se orneaza dupa gust. Alte retete de dulciuri:

Tort cu zmeura

Tarta cu caise

Tort diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Ciorba de perisoare din carne de pui
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola