Tort cu alune de padure, migdale si nuci caramelizate

Tortul cu alune de padure, migdale si nuci caramelizate este o reteta de tort absolut fantastica. Este un tort pe care-l puteti pregati cu orice ocazie festiva.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort cu alune de padure, migdale si nuci caramelizate

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • * 4 oua
  • * 4 linguri zahar fin
  • * 4 linguri faina
  • * 70 g alune de padure
  • migdale si nuci caramelizate
  • * 1 lingurita cacao
  • * 1 lingurita extact de vanilie
  •  
  • Pentru crema de alune de padure
  • migdale si nuci caramelizate :
  • * 250 g alune de padure
  • migdale
  • nuci
  • * 150 g zahar
  • * 2 galbenusuri
  • * 70 g zahar fin
  • * 70 g unt
  • * 70 ml frisca lichida

Mod de preparare

Preparare blat de tort:

Albusurile se mixeza cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul .
Se adauga si galbenusurile unul cate unul continuand mixarea.
Alunele de padure,migdalele si nucile caramelizate se maruntesc cu ajutorul unui cutit si se adauga peste amestecul de mai sus.
Se adauga si extractul de vanilie .
Faina amestecata cu cacao se cerne si se adauga treptat amestecand cu o spatula de jos in sus.
Amestecul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25-30 minute.

Preparare crema de alune de padure, migdale si nuci caramelizate:

Alunele de padure, migdalele si nucile se prajesc putin in cuptor.
Intr-un vas topim zaharul,apoi adaugam alunele de padure,migdalele si nucile amestecand mereu.
Alunele de padure, migdalele si nucile caramelizate se scot pe o folie de aluminiu si se lasa sa se raceasca.
Se maruntesc mai intai cu un cutit,apoi se pun in robotul de bucatarie obtinand granule mici.
Galbenusurile amestecate cu zaharul se pun pe baie de abur amestecand mereu pana cand se dizolva intreaga cantitate de zahar.
Se da de pe foc, se adauga untul taiat cubulete ,se amesteca usor, si se lasa la racit.
Frisca se bate si se amesteca cu crema de oua si unt.
La sfarsit punem alunele de padure, migdalele si nucile maruntite amestecand foarte bine.
Se lasa crema la frigider aproximativ o ora.


Asamblare si decorare tort:

Blatul copt si racit se taie in doua parti egale ,si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zahar si 1 lingurita de extract de vanilie.
Se aseaza primul blat pe un platou, se pune crema de alune ,migdale si nuci caramelizate (pastrand putina crema pentru ornare ) si al doilea blat.
Se imbracatortul in crema si se decoreaza cu alunele de padure, migdale si nucile caramelizate.

Cu Philips Multicooker poti gasi usor si rapid diverse retete pentru ca are cateva functii importante, astfel poti incalzi orice fel de mancare folosind functia "REHEAT" si poti pastra mancarea calda cu ajutorul functiei "KEEP WARM".


Serviti tortul cu alune de padure, migdale si nuci caramelizate felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Prajitura cu gem de prune si aluat razuit
Bucataras.RO

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

Prăjitura cu gem de prune și aluat răzuit, este una din prăjiturile copilăriei pe care ne-o prepara mama, cu gem de...

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!