Aceasta reteta de tort cu ananas si vanilie este foarte versatila, o puteti pregati si sub forma de prajitura. Tortul are blaturi pufoase, crema fina de vanilie si ananas din belsug.
Se face un blat galben de tort( nu are sens sa mai explic cum ca sigur stiti) sau folositi o reteta de baza pt. blat care va satisface si care fiecare cred ca o are. Se taie blatul in trei nivele. TAVA in care am copt blatul este 18/18 cm.
Crema: intr-o craticioara se bat ouale, se adauga laptele , se amesteca amidonul cu zaharul si se pun peste oua dupa care se pune cratita la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se va ingrosa compozitia destul de tare , sa nu va speriati ca asa trebuie sa fie.
Se da de pe foc si se incorporeaza 50 g unt si esenta de vanilie. Lasati sa se raceasca si dati la frigider. Bateti 80 ml frisca lichida si o incorporati cu mixerul in crema de lapte care va capata o consistenta mai moale cremoasa.
Pregatim jeleul de ananas /capsuni/caise/piersici: Se pune ananasul din compot fara zeama in blender si se mixeaza pana devine pasta. Gelatina se hidrateaza in putin compot si se tine deasupra flacarii nu direct pe foc si fara sa fiarba, cf instructiunilor de pe plic.
Ananasul pasat se pune pe foc mic cu zaharul pana la topirea acestuia , putin . Cand e caldut se adauga gelatina si se da la frigider cateva ore bune.
Acest jeleu trebuie sa aibe consistenta unui pireu de fructe gros sau a unu gem gros.
De fapt trebuie intai facut jeleul ca sa aiba timp sa se intareasca si sa nu pierdeti timp si apoi crema.
Toate fiind facute m-am apucat de asamblat tortul. Am insiropat blaturile, nu mult sa nu se rupa, cu siropul dat o data in clocot si racit, am pus jeleul de ananas, crema care e asa buna si mi-au tot furat din ea baietii si la final capacul .
Am facut glazura rupand ciocolata in bucati peste frisca lichida si am pus pe foc mic. am adaugat celelalte ingrediente si am amestecat continuu panasa topit ciocolata. Daca vi se pare preagroasaglazura o puteti subtia cu 1 ingurita lapte.
Se toarna calda peste tort incepand din centru cate un pic si ea se intinde. o nivelam cu un cutit si nu o turmam in strat f gros pt.ca se glazureaza de 2 ori tortul. Dupa prima glazurare se da 15-20 min. la frigider si se mai glazureaza o data.
Se decoreaza dupa bunul plac.
Reteta de tort cu ananas si vanilie a fost propusa de flor pe forum culinar.
Serviti tortul cu ananas si vanilie de la rece.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii