Tort cu banane, migdale si crema ganache este un delicios desert. Pentru aceasta reteta de tort va trebuie o banana, migdale, zahar, faina si altele.
Tort cu banane, migdale si crema ganache este un delicios desert. Pentru aceasta reteta de tort trebuie prima data sa zdrobiti banana si sa o amestecati cu 3 galbenusuri si apoi cu ulei. dupa ce aveti o compozitie omogena se adauga faina amestecata cu praf de copt si fulgi de migdale.
Se face un amestec din cicolata topita amestecata cu migdalele tocate si esenta de migdale, 2 linguri de lapte. Se toarna apoi acest amestec peste compozitia cu faina.
Incorporam albusurile batute spuma tare cu zahar, amestecam usor si punem aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 35-40 de minute, apoi facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt.
Cat timp se coace blatul pregatim crema: punem frisca lichida la baine-marie impreuna cu ciocolata. Lasam pe foc pana se topeste ciocolata.
Amestecam bine, apoi dam la frigider pentru 2-3 ore pentru a se intari.daca va grabiti puteti pune crema 30 de minute in congelator.
Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam se raceasca si il taiem in jumatate. Insiropam blaturile foarte putin, apoi punem crema pe fiecare blat, le suprapunem, apoi ungem tortul pe margine cu putina crema, urmand sa lipim fulgii de migdale de aceasta.
Lasam tortul cu banane, migdale si crema ganache la rece minim 3 ore apoi servim.Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Divainbucatarie.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii