Separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile si pe rand adaugam lingurile de zahar. Dupa ce s-au batut bine, bine, se adauga galbenusurile, se
Separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile si pe rand adaugam lingurile de zahar. Dupa ce s-au batut bine, bine, se adauga galbenusurile, se amesteca, se pune praful de copt dizolvat cu putin helas, se amesteca in continuare dupa care se incorporeaza cele 10 linguri de faina amestecandu-se incet. Se coace o ora la foc mic inr-o tava dreptunghiulara unsa cu unt si presarata cu faina. Dupa ce s-a racit se taie in 3 felii egal de groase, se aseaza prima felie, se stropeste cu sirop amestecat cu putin rom, se aseaza un rand de feliute de banane, dupa care un rand de frisca batuta si se contiuna pana la asezarea tortului. Se acopera cu frisca si se orneaza cu ce dorim: capsune, kiwi, portocale,etc.
Se serveste a doua zi dupa preparare.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii