Separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile si pe rand adaugam lingurile de zahar. Dupa ce s-au batut bine, bine, se adauga galbenusurile, se
Separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile si pe rand adaugam lingurile de zahar. Dupa ce s-au batut bine, bine, se adauga galbenusurile, se amesteca, se pune praful de copt dizolvat cu putin helas, se amesteca in continuare dupa care se incorporeaza cele 10 linguri de faina amestecandu-se incet. Se coace o ora la foc mic inr-o tava dreptunghiulara unsa cu unt si presarata cu faina. Dupa ce s-a racit se taie in 3 felii egal de groase, se aseaza prima felie, se stropeste cu sirop amestecat cu putin rom, se aseaza un rand de feliute de banane, dupa care un rand de frisca batuta si se contiuna pana la asezarea tortului. Se acopera cu frisca si se orneaza cu ce dorim: capsune, kiwi, portocale,etc.
Se serveste a doua zi dupa preparare.
Alte retete recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii