Se rumenesc putin nucile, se freaca in maini, pentru a le curata de coaja si apoi se maruntesc. Cele 10 albusuri se bat spuma tare cu zaharul, care s
Se rumenesc putin nucile, se freaca in maini, pentru a le curata de coaja si apoi se maruntesc. Cele 10 albusuri se bat spuma tare cu zaharul, care se toarna in ploaie, putin cate putin. cand telul sta drept in albus, se pun nucile rasnite si se amesteca totul usor, cu lingura, de sus in jos. Se tapeteaza bine dosul tavii de tort si de intinde un strat subtire din compozitie, pentru prima foaie. se coace in cuptorul cald, la foc mic, 10-15 minute. Cand foaia este gata, se scoate cu grija de pe tava si se pune o coala de hartie. Se continua operatia pana se termina compozitia. Cat timp se coc foile, castronul cu blatul de albusuri se pastreaza la frigider iar inainte de a intinde foaia urmatoare se amesteca usor compozitia. Pentru crema se topeste ciocolata in bain-marie. deasupra unui vas cu apa calda se bat ouale cu zaharul si vanilia, pana ce se obtine o crema groasa. Se lasa crema la racit. Separat, se freaca spuma untul taiat bucatele. Compozitia de oua, rece, se inglobeaza cate putin in untul frecat. La sfarsit se pune ciocolata topita si racita precum si romul.
Se ung blaturile cu crema, se imbraca tortul cu crema pastrata in acest scop si se orneaza dupa gust. Alte retete de dulciuri:
Turta dulce
Tort diplomat
Ciocolata de casa
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii