Se rumenesc putin nucile, se freaca in maini, pentru a le curata de coaja si apoi se maruntesc. Cele 10 albusuri se bat spuma tare cu zaharul, care s
Se rumenesc putin nucile, se freaca in maini, pentru a le curata de coaja si apoi se maruntesc. Cele 10 albusuri se bat spuma tare cu zaharul, care se toarna in ploaie, putin cate putin. cand telul sta drept in albus, se pun nucile rasnite si se amesteca totul usor, cu lingura, de sus in jos. Se tapeteaza bine dosul tavii de tort si de intinde un strat subtire din compozitie, pentru prima foaie. se coace in cuptorul cald, la foc mic, 10-15 minute. Cand foaia este gata, se scoate cu grija de pe tava si se pune o coala de hartie. Se continua operatia pana se termina compozitia. Cat timp se coc foile, castronul cu blatul de albusuri se pastreaza la frigider iar inainte de a intinde foaia urmatoare se amesteca usor compozitia. Pentru crema se topeste ciocolata in bain-marie. deasupra unui vas cu apa calda se bat ouale cu zaharul si vanilia, pana ce se obtine o crema groasa. Se lasa crema la racit. Separat, se freaca spuma untul taiat bucatele. Compozitia de oua, rece, se inglobeaza cate putin in untul frecat. La sfarsit se pune ciocolata topita si racita precum si romul.
Se ung blaturile cu crema, se imbraca tortul cu crema pastrata in acest scop si se orneaza dupa gust. Alte retete de dulciuri:
Turta dulce
Tort diplomat
Ciocolata de casa
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorOrice preparat nou, de post, ne este de mare folos. Dar cel mai mult parca simtim nevoia de ceva dulce, nu? Sau poate doar...
Desert chec cu banane si unt de arahide de postOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii